Rio'ya özel, evde antrenman odası

- 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki madalya umutlarından milli güreşçi Taha Akgül, oyunlara daha iyi hazırlanabilmek için, antrenman salonunu evine taşıdı - Avrupa ve dünya şampiyonu Taha Akgül: "Vatanıma olimpiyat madalyası getirme sözümü unutmadım. Bunun için elimdeki tüm imkanlarımı kullanarak çalışıyorum" - "Avrupa Şampiyonası'ndaki talihsiz yenilgim, beni daha da güçlendirdi"

Google Haberlere Abone ol
Rio'ya özel, evde antrenman odası

ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları'na daha iyi hazırlanabilmek için evinde antrenman salonu kurdu.

Rio'da, serbest stil 125 kiloda mindere çıkacak milli güreşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayında Letonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'ndan önce geçirdiği sakatlığı atlattığını ve çalışmalarına hız vermek için evinin bir odasını antrenman salonuna çevirdiğini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'ndan 2 hafta önce, vücut geliştirme antrenmanı sırasında baldırında oluşan 19 santimetrelik yırtık sebebiyle, şampiyonadaki ilk müsabakasında yenilen ve repesaj maçına çıkmayarak elenen Taha, "Vatanıma olimpiyat madalyası getirme sözümü unutmadım. Bunun için elimdeki tüm imkanlarımı kullanarak çalışıyorum. Bunun için evimde de rahatça çalışabileceğim bir salon hazırladım." diye konuştu.


- "Baldırımdaki yırtık tamamen kapandı"

Yoğun bir tedavi süreci geçirdiğini ve kısa zamanda iyileşme gösterdiğini dile getiren milli sporcu, "Avrupa Şampiyonası'ndaki talihsiz yenilgim, beni daha da güçlendirdi." dedi.

Rio Olimpiyatları'na yoğun bir şekilde çalışarak hazırlanacağını belirten Taha, "Baldırımdaki yırtık tamamen kapandı ancak bir süredir ayaklarıma yönelik çalışamadım. Bu yüzden ayaklarım çok güçsüzleşti. Çalışmalarım sonuç veriyor, en kısa zamanda mindere çıkmaya hazır olacağım." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde üst üste 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha, sakatlığının ardından herkesin kendisine "güreşme" dediğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen şampiyonaya gitme isteğimden vazgeçmedim. Avrupa Şampiyonası'nda bir kez daha altın madalya alarak, olimpiyatlara şampiyonluk serisi yakalayan bir sporcu olarak gitmek istiyordum. Doktorlarım, baldırımdaki yırtığın büyümesi halinde 1,5 ayda toparlanabileceğimi söyledi. Herkes güreşmememi söyledi ama ben şampiyonluk serisi motivasyonuyla şampiyonaya gittim. Yenilgime üzüldüm, olmadı. Hayırlısı böyleymiş."

Yorumlar