Rio'da paralimpik sporcuya silahlı soygun

- 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek Avustralyalı kadın yelkenci Tesch, antrenman yaptığı sırada uğradığı silahlı soygunda bisikletini çaldırdı

Google Haberlere Abone ol
Rio'da paralimpik sporcuya silahlı soygun


İSTANBUL (AA) - Avustralyalı kadın yelkenci Liesl Tesch, 2016 Paralimpik Oyunları'nın düzenleneceği Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde silahlı soyguna maruz kaldı.

Rio de Janeiro'da antrenmanlarını sürdürdüğü sırada silahlı iki soyguncu tarafından tehdit edilen Tesch ve Avustralya Paralimpik Takımı'nın fizyoterapisti Sarah Ross'un bisikletleri çalındı.

Avustralya basınına yaptığı açıklamada yaşadığı olayı "korkunç" olarak nitelendiren 47 yaşındaki Tesch, "Soyguncu, silahını doğrultarak bizden para istedi. Ona paramızın olmadığını söyledim. Omzumdan iterek beni yere düşürdü. Bisikletlerimizi çalarak uzaklaştılar. Olayı birkaç kişi gördü ama kimse yardıma gelmedi." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde 7. kez katılacağı Paralimpik Oyunları'nda tekerlekli sandalye basketbolunda 2 gümüş, bir bronz, yelkende de bir altın madalya kazanan Tesch, 7-18 Eylül'de düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda yelken branşında mücadele edecek.

Daha önce de 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak İspanyol yelkenciler Fernando Echavarri ve Tara Pacheco ile antrenör Santi Lopez-Vazquez, geçen ay 5 kişi tarafından silahlı soyguna uğramıştı.


Yorumlar