Rio'da "boynuz kulağı geçti"

- Singapurlu yüzücü Schooling'in, hayranı olduğu ABD'li Phelps'i 100 metre kelebek yarışında geride bırakması günün konusu oldu

Google Haberlere Abone ol
Rio'da "boynuz kulağı geçti"


İSTANBUL (AA) - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, erkekler 100 metre kelebek mücadelesinde 21 yaşındaki Joseph Schooling, idolü ve dünyanın en çok olimpiyat madalyası sahibi ABD'li Michael Phelps'i geçmesi güne damga vurdu.

Bugüne kadar 5 farklı olimpiyatta 22 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan ABD'li sporcuyu idolü olarak değerlendiren Singapurlu yüzücü Schooling, geçmişte yaptığı "Phelps'in kariyerini kendim için hayal bile edemiyorum." tarzı ifadeleriyle ABD'li yüzücüye hayranlığını her fırsatta dile getirmişti.

Yüzme 100 metre kelebek yarışında 50.39'luk derecesiyle altın madalyayı Phelps'in önünde kazanan ve bu mesafedeki olimpiyat rekorunu da kırmayı başaran Schooling, günün konuşulan ismi oldu.

Ayrıca, Pekin'de düzenlenen 2008 Olimpiyatları öncesi hazırlık çalışması için Singapur'da bulunan Phelps ile 13 yaşındayken ABD'li yüzücüyü ziyarete giden Schooling'in 8 sene önce çektirdikleri fotoğraf sosyal medyada yaygın olarak kullanılıyor.

Öte yandan, Schooling, Phelps'in önünde mücadeleyi birinci tamamlayarak, Singapur'a olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Yorumlar