Rio'ya katılamayacak Rus sporcu sayısı arttı

Uluslararası federasyonlar, doping nedeniyle Rusya'dan 6 bisikletçi ve bir güreşçinin daha 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaması yönünde karar aldı

Google Haberlere Abone ol
Rio'ya katılamayacak Rus sporcu sayısı arttı

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) doping konusunda Rus sporculara ilişkin aldığı kararın ardından 2016 Rio Olimpiyatları'na katılamayacak sporcuların sayısındaki artış sürüyor.

IOC'nin, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5 Ağustos'ta başlayacak olimpiyatlara katılacak Rus sporcuların belirlenmesine ilişkin verilecek kararı, bağlı oldukları spor branşındaki uluslararası federasyonlara bırakmasının ardından bazı bisikletçiler ile bir güreşçinin daha Rio vizesi kaldırıldı.

Federasyonların internet sitelerinden yapılan açıklamaya göre, 6 bisikletçi ile güreşçi Viktor Lebedev, Rusya'nın olimpiyat kafilesinden çıkarıldı.

Bisikletçiler doping davalarının devam etmesi ile doping raporlarında adlarının geçmesi, güreşçi Lebedev ise 2006 Gençler Dünya Şampiyonası'nda doping kullanması nedeniyle Rio'da yer alamayacak.

Böylece, Rusya'nın olimpiyat kafilesinde yer alan 387 sporcudan 110'dan fazlasının Rio'da ülkelerini temsil edemeyecek olması şimdiden kesinleşti.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA), Rusya'nın hiçbir spor branşında olimpiyatlarda yer almaması gerektiği yönünde yayımladığı tavsiye niteliğindeki doping raporu, IOC tarafından değerlendirilmişti. IOC'den yapılan açıklamada, Rus sporcuların, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmesi için WADA'nın uluslararası kriterlerine uygun olduğunu ispatlaması, bağlı oldukları spor branşındaki uluslararası federasyonun kontrolünden geçmeleri ve onayını almaları ile daha önce doping cezası almamış olması şartları getirilmişti.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) onayının ardından doping kullandığı tespit edilen 68 Rus atletin 67'sinin de Rio'ya katılmaması önceden kesinleşmişti.

Yorumlar