"Rio hayaliyle yatıp kalkıyorum"

- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na vize alan milli boksör Mehmet Nadir Ünal: "Rüyalarımda madalya aldığımı görüyorum, tersi de oluyor ve korkuyorum. Kalktığımda 'oh rüyaymış' diyorum" - "Bir psikoloğumuz var ama ben kendimi motive edebiliyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Rio hayaliyle yatıp kalkıyorum"

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kota almayı başaran milli boksör Mehmet Nadir Ünal, ağustos ayındaki organizasyonun şimdiden rüyalarına girdiğini söyledi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada hep Rio'yu düşündüğünü dile getiren Mehmet Nadir, "Rio hayaliyle yatıp kalkıyorum. Baskısı oluyor ama bu bizi işimize daha çok motive de ediyor. Rüyalarımda madalya aldığımı görüyorum, tersi de oluyor ve korkuyorum. Kalktığımda 'oh rüyaymış' diyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Nadir, kota aldığı Samsun'daki Avrupa kıtası elemelerinde 81 kiloda dünyanın en iyi boksörleriyle karşılaştığını belirtti.

Elemelerde çıktığı 5 müsabakanın ardından olimpiyat kotası almayı başardığını anlatan Mehmet Nadir, "En zoru Avrupa kıtasıdır. En iyi boksörler Avrupa elemelerindedir. Burada 5 maç yaptım, eksiklerimi gördüm. En iyileriyle karşılaştım ve sonucunda olimpiyatlara katılma hakkı elde ettim." diye konuştu.

Olimpiyatlara hazırlık kamplarının başladığını hatırlatan Mehmet Nadir, "İyi besleneceğim, kendime bakacağım, sıkı çalışacağım. Antrenmanlarda kendimi zorlayarak Rio hedefine kilitleneceğim. Amacım, orada ülkeme madalya kazandırmak ve İstiklal Marşı'nı okutmak." şeklinde görüş belirtti.

Oyunların başlamasına 85 gün kaldığını kaydeden Mehmet Nadir, şöyle devam etti:

"Başarı için bu sürenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Güzel bir şekilde çalışırsak hedefimize kilitlenirsek, sakatlık da yaşamazsak madalya hedefine ulaşırız. Ailem Konya'da oturuyor. Yanlarına çok az gidebiliyorum, kamplar başladı, maçlar var. Ara turnuvalarda eksiklerimizi göreceğiz. Bulgaristan ile ikili kamp yapacağız. Antrenman partneri çok önemli. "


- "Kendimi motive edebiliyorum"

Spor Genel Müdürlüğünün kendileri için psikolog görevlendirdiğini kaydeden 23 yaşındaki Mehmet Nadir, şunları söyledi:

"Bir psikoloğumuz var ama ben kendimi motive edebiliyorum. Bazı sebepler nedeniyle psikolojim altüst olmazsa ihtiyaç duymuyorum. Eski boks maçlarını izlemek için internete giriyorum. Görsel antrenman oluyor. Oscar Delahoya örneğin, Amerikalı eski olimpiyat şampiyonu, 64 kiloda çok seri, bana çok şey kazandırıyor. Ayrıca Julio Cesar Chavez var. Meksikalı boksör, 106 maçta 7 yenilgisi var. Efsane boksör, onu izliyorum. Bunlar görsel manada bana çok şey katıyor. Görsel antrenman oluyor."


- "Boks kavga değildir"


Mehmet Nadir, boksa ilişkin kamuoyunda yanlış bir algı olduğunu belirterek, "Boks kavga değildir." dedi.

Rakiplerinden bazılarının çok iyi arkadaşı olduğunu belirten milli boksör, şu ifadeleri kullandı:

"Rakiplerim arasında çok iyi arkadaşlarım da var. Örneğin Samsun'daki Avrupa elemelerindeki son maçta yenildiğim Hollandalı boksör, çok samimi arkadaşım. Maçtan önce sarıldık, karşılaşmada kaybettim. Müsabakanın ardından bana 'olimpiyatta yarı final değil, final yapacağız' dedi. Ben de 'inşallah' dedim. Ringte babamızın oğlu olsa çıkıp dövüşüyoruz. Kozlarımızı orada paylaştığımız için de geriye bir şey kalmıyor."

Yorumlar