Rio'da Türk gazeteciye saldırı

Sabah saatlerinde olimpiyat oyunlarının düzenlendiği alana gitmek isteyen Türk gazeteci Kaya, üç saldırgan tarafından darbedildi.

Google Haberlere Abone ol
Rio'da Türk gazeteciye saldırı
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda sürekli büyüyen güvenlik problemlerinin bu seferki mağduru Türk bir gazeteci oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen oyunların düzenlendiği alana gitmek için sabah saatlerinde olimpiyat otobüslerinin durağına yürüyen Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Canan Kaya, 3 Brezilyalı saldırgan tarafından darbedildi.

Kentin en işlek caddelerinden birinde meydana gelen saldırıda, üzerindeki değerli eşyaları almak isteyen kapkaççılara direnen Kaya'nın çantasının askısı koptu. Türk gazetecenin yardım çağrısının ardından telaşlanan saldırganlar, çantayı alamadan olay yerinde uzaklaştı. Kaya, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kaya, olayı şöyle anlattı:

"Otobüslere giderken arkadan üç kişi Portekizce bağırıp üzerime saldırdı. Baştan ne olduğunu anlayamadım ama bir refleksle çantamı önümde tutarak korudum. Avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım. Beni yere fırlattılar ve saldırganlardan bir tanesi yerdeyken suratıma yumruk vurdu. Diğer ikisi gözcü olarak bekliyordu. Bağırmaya devam edince çantamı alamadan kaçtılar."

Gazeteci Kaya, olayın ardından otobüse binerek olimpiyat köyüne ulaşırken, saldırı hakkında gereken makamlara suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

 

Yorumlar