Rio'da olimpiyat heyecanı başlıyor

Dünyanın en önemli spor organizasyonu 2016 Rio Olimpiyatları'yla ilgili haberleri 11 dilde yayımlanacak

Google Haberlere Abone ol
Rio'da olimpiyat heyecanı başlıyor
Brezilya'nın ev sahipliğinde resmi olarak yarın başlayacak 2016 Rio Olimpiyatları ile ilgili haberleri 11 dilde yayımlayacak.

Brezilya'nın en büyük ikinci kenti Rio de Janeiro'da düzenlenen dünyanın en önemli spor organizasyonu olimpiyatlarda dünyaca ünlü atletlerin yanı sıra 21 branşta yarışacak 103 milli sporcuya ilişkin haber, fotoğraf ve görüntüler, Anadolu Ajansı tarafından abonelerine ulaştırılacak.

HABERLER 11 DİLDE YAYIMLANACAK

 İngilizce, Arapça, Farsça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Fransızca, Rusça, Makedonca, Arnavutça, Kürtçe'nin Soranca ve Kurmanca dil gruplarından da tüm dünyaya servis edilecek.

Brezilyalı milli futbolcu Neymar, Jamaikalı rekortmen sprinter Usain Bolt gibi yıldızların sahne alacağı oyunlarla ilgili haberler, sosyal medyadan da "#RIO2016" etiketiyle paylaşılacak.

Olimpiyatların tarihi, ekonomik yönü, sporcularla özel röportajlar, doping ve sakatlık gibi gerekçelerle oyunlara katılamayan yıldızlar, milli sporcuların oyunlara hazırlık süreci gibi konularda Anadolu Ajansı, bugüne kadar 10'u infografikli, 34'ü özel olmak üzere toplam 80 habere imza attı. AA, çalışmalarına oyunların sona ereceği 22 Ağustos tarihine kadar aralıksız devam edecek.

Oyunlarda yer alacak milli sporcuların elde ettiği başarılar, Rio'da yaşanan renkli görüntüler, güvenlik konusundaki son gelişmeler ve madalya sevinci yaşayan sporcularla yapılan özel röportajlar  süratle yayına sokulacak.
 

Yorumlar