Rio'da hedef atıcılıkta madalya

Türkiye'yi 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda atıcılıkta temsil edecek Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl ile Çağla Atakal, hedeflerini olimpiyat madalyası olarak belirledi

Google Haberlere Abone ol
Rio'da hedef atıcılıkta madalya
Türkiye'yi 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda atıcılıkta temsil edecek Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl ile Çağla Atakal, madalyayla geri dönmeyi hedefliyor. 

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kota almayı başaran Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl ile Çağla Atakal, hazırlıklarını tamamlayarak olimpiyatlara gitmek üzere Ordu'dan ayrıldı.
Cevat Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların dört yılda bir düzenlendiğini anımsatarak üçüncü kez olimpiyatlarda mücadele edecek olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Cevat, 10 ve 50 metre havalı tabanca kategorileri olmak üzere iki branşta mücadele edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar çok güzel bir hazırlık süreci geçti. Çok iyi de hazırlandığımızı düşünüyorum. İnşallah bu antrenmanlardaki performansımızı müsabakalara da yansıtarak eleme turlarının ardından en iyi 8'e girmek, bu 8 arasından da madalya için mücadele vermek istiyoruz. Hedefim altın madalya kazanmak. İlk iki olimpiyatta bu başarıya ulaşamamıştım. Şimdi bu sevinci yaşamak istiyorum."

Bugüne kadar edindikleri tecrübelerle ay-yıldızlı bayrağı Rio'da dalgalandırmak istediklerini vurgulayan Cevat Karagöl, "İnşallah güzel sonuçlar alarak, Rio'da üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Hepimiz çok heyecanlıyız ve hepimiz madalya istiyoruz. Artık antrenmanlar bitti. Şimdi sıra maçlara geldi. Heyecanını yenen ve gününde olan madalyayı kazanacak. Ben de o madalya alanların içinde olmak istiyorum. Bu konuda herkesin de desteğini ve dualarını bekliyorum." diye konuştu.

Cevat Karagöl, olimpiyatlarda yer alan rakiplerini çok iyi tanıdığını da ifade ederek, şunları söyledi:
"Yarışacağım kategorilerde çok iyi olan ülkeler var. Kore, Rusya ve Çin bu ülkelerin başını çekiyor ama Türkiye olarak biz de atıcılık branşında çok iyiyiz. Biz ülke olarak her zaman ilk dördün arasındayız. Önemli olan bu zamana kadar antrenmanda yaptıklarımızı müsabakalara yansıtmak. O zaman bizden bir adım önde olan ülkeleri geçmemiz mümkün olur. Biz de edindiğimiz tecrübelerle elimizden geleni yapacağız. Eğer antrenmanda öğrendiklerimizi maçlarımıza yansıtırsak, çok iyi şeyler olacağına inanıyorum."

İLK OLİMPİYAT HEYECANINI YAŞIYOR

Olimpiyatlarda 10 metre havalı tüfek kategorisinde yarışacak Çağla Atakal ise zorlu bir kamp ve antrenman sürecini geride bıraktıklarını belirtti.

Kendisinin ilk olimpiyatı olduğunu kaydeden Çağla, "Bu anlamda çok heyecanlıyım. Bu heyecanımı yenersem olimpiyat madalyasını kazanabilirim. Her sporcunun hedefinde madalya vardır. Benim de hedefim olimpiyat madalyasıyla Ordu'ya geri dönmek." ifadelerini kullandı.
Çağla Atakal, Rio'da en iyi şekilde yarışarak Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini vurgulayarak, "Benim ya da diğer sporcular için bir olimpiyat zirve demek. Çünkü bunun daha ötesi yok. Kendinizi gösterebileceğiniz en üst nokta. O yüzden ben de en üst noktaya çıkabildiğim için çok mutluyum. Tek isteğim madalya. Herkesin dualarını bekliyorum." şeklinde görüş belirtti.
Kendisinin bedensel engelli olmasından dolayı tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını sürdüğünü aktaran Çağla, "Bu süreçte hiç kuşkusuz en çok destekçim ailem oldu. Özellikle eşim bu yolda bana çok destek verdi. Önce eşim, daha sonra anne ve babam. Onların sayesinde buralardayım. Hepsinden Allah razı olsun. Onlar da bana çok güveniyor. İnşallah onların bu güvenlerini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar