Rio 2016'da bugün

Olimpiyat oyunlarının 11. gününde Türk sporcular, 4 farklı spor dalında mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
Rio 2016'da bugün
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcular, bugün 4 farklı spor dalında mücadele verecek.
Milli sporcular, olimpiyat oyunlarının 11. gününde güreş, yelken, atletizm ve kanoda sahne alacak.
Atletizm erkeklerde 3 adım atlama elemelerinde Şeref Osmanoğlu, 3 bin metre engelli elemelerinde Halil Akkaş, Aras Kaya ve Tarık Langat Akdağ, 400 metre engelli elemelerinde Yasmani Copello Escobar mücadele edecek.

Güreşte grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, ikinci tur müsabakasında Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera ile karşılaşacak.

Yelkende erkekler 470 sınıfında Deniz ve Ateş Çınar ikilisi boy gösterecek.

Durgunsu kanoda ise Lasma Liepa, kadınlar tekli kayak 200 metrede yarışacak.

MADALYA DURUMU

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen organizasyonda 26 altın, 21 gümüş, 22 bronz olmak üzere 69 madalyaya ulaşan ABD, madalya sıralamasının zirvesinde kalmaya devam etti.
ABD'nin ardından 15 altın, 16 gümüş ve 7 bronzla 38 madalyası bulunan Büyük Britanya, ikinci sıraya yükseldi. 15 altın, 13 gümüş ve 17 bronz olmak üzere 45 madalyaya sahip Çin ise üçüncü sıraya indi.

Bir gümüş madalyası bulunan Türkiye ise 54'üncülüğe geriledi.

GÜREŞ

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen güreş müsabakalarında, erkekler grekoromen stil 59 kiloda Japon Shinobu Ota'yı 4-0 yenen Kübalı Ismael Borrero Molina altına uzandı.

Ota'nın gümüşte kaldığı finalde, Azerbaycanlı Rovshan Bayramov'u 3-1 yenen Norveçli Stig-Andre Berge ile Kırgız Arsen Eraliev'i aynı skorla geçen Özbekistanlı Elmurat Tasmuradov bronz madalyayı paylaştı.

Erkekler grekoromen stil 75 kiloda Danimarkalı Mark Overgaard Madsen'ı 3-1 yenen Rus Roman Vlasov altın madalyayı boynuna taktı.

Madsen'in gümüşte kaldığı kategoride, bronz madalya ise Macar Peter Bacsi'yi 3-0 mağlup eden İranlı Saeid Abdevali ile Hırvat Bozo Starcevic'i 3-1 yenen Güney Koreli Hyeon-woo Kim arasında paylaştırıldı.

ESKRİM

2016 Rio Olimpiyat Oyunları eskrim branşında erkekler takım epede altın madalya, Fransa'nın oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan eskrim müsabakaları sonucunda, erkekler takım epe kategorisinde madalyalar dağıtıldı.

Finalde İtalya'yı 45-31 yenen Fransa Milli Takımı, altın madalya elde etti. İtalya'nın gümüş madalyada kaldığı kategoride, Ukrayna'yı 39-37 mağlup eden Macaristan ise bronz madalyaya ulaştı.

BİSİKLET

2016 Rio Olimpiyat Oyunları pist bisikleti branşında, erkekler sprint kategorisinde Büyük Britanyalı Jason Kenny, altın madalya elde etti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Rio Olimpik Velodrome'da yapılan pist bisikleti müsabakalarında, erkekler sprint kategorisinde madalyalar dağıtıldı.

Büyük Britanyalı Jason Kenny, final yarışında vatandaşı Callum Skinner'ı geride bırakarak bu kategoride üst üste ikinci kez olimpiyat şampiyonu oldu.

Skinner'ın gümüş madalyayla yetindiği erkekler sprint kategorisinde, üçüncülük mücadelesinde Avustralyalı Matthew Glaetzer'ı geçmeyi başaran Rus bisikletçi Denis Dmitriev bronz madalyaya ulaştı.

TENİS

Tek erkekler finalinde Juan Martin del Potro'yu 3-1 mağlup eden Andy Murray, altın madalyaya uzandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Tenis Merkezi'nde oynanan tek erkekler final müsabakasında Arjantinli Juan Martin del Potro ile Büyük Britanyalı Andy Murray karşılaştı.
Turnuvanın formda isimlerinden Del Potro karşısında üstün bir performans sergileyen Murray, 4 saat 2 dakika süren mücadelenin ardından rakibini 7-5, 4-6, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 3-1 yenerek altın madalya kazandı.

Andy Murray, bu başarısıyla olimpiyatlarda teklerde iki kez altın madalya kazanan ilk tenisçi unvanına da sahip oldu.

Büyük Britanyalı tenisçi, 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda ise İsviçreli Roger Federer'i yenerek altın madalyaya ulaşmıştı.

Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ve İspanyol Rafael Nadal gibi önemli tenisçileri önceki turlarda yenerek dikkati çeken Del Potro ise gümüş madalyayla yetindi.

Üçüncülük mücadelesinde Nadal'ı 6-2, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup eden Japon Kei Nishikori de bronz madalya elde etti.

Günün diğer madalya mücadelelerinde ise çift kadınlarda Rus Ekaterina Makarova-Elena Vesnina ikilisi, İsviçreli Timea Bacsinszky-Martina Hingis çiftini 2-0 yenerek altın madalya aldı. Bu kategoride bronz madalyayı ise Çek Lucie Safarova-Barbora Strycova ikilisi kazanmıştı.

Karışık çiftlerde ise altın madalya, ABD'li Venus Williams-Rajeev Ram ikilisini 2-1'lik skorla geçen aynı ülkeden Bethanie Mattek Sands-Jack Sock'ın oldu. Bu kategoride bronz madalya ise Hindistanlı Sania Mirza-Rohan Bopanna'yı 2-0 mağlup eden Çek Lucie Hradecka-Radek Stepanek ikilisine gitti.

ATLETİZM

Erkekler 100 metrede Jamaikalı Usain Bolt, altın madalya kazandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen atletizm müsabakalarında, erkekler 100 metre finali yapıldı.

Rakiplerine oranla yavaş çıkış yapan Bolt, yarışın 60. metresinden sonra ABD'li Justin Gatlin'i geride bırakarak liderliği ele geçirdi. Yarışı 9.81'lik süresiyle zirvede bitiren 29 yaşındaki Bolt, erkekler 100 metrede üst üste 3. olimpiyat altınına ulaştı. Olimpiyatlarda 7. altın madalyasını elde eden Jamaikalı dünya rekortmeni Bolt, oyunlar tarihinde erkekler 100 metrede 3 kez birinciliğe ulaşan ilk sporcu da oldu.

Justin Gatlin'in 9.89'luk derecesiyle gümüş madalya aldığı yarışta, Kanadalı Andre de Grasse ise 9.91'lik zamanıyla bronz madalyaya ulaştı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, kadınlar 3 adım atlamada altın madalya, Kolombiyalı Caterine Ibarguen'in oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda yapılan atletizm müsabakalarında, kadınlar 3 adım atlamada madalyalar dağıtıldı.

Son dünya şampiyonu Kolombiyalı Ibarguen, 4. hakkındaki 15,17 metrelik atlayışıyla altın madalya kazandı.

Venezuelalı Yulimar Rojas'ın 14,98 metreyle gümüş madalya elde ettiği kadınlar 3 adım atlamada, Kazak sporcu Olga Rypakova ise 14,74 metrelik atlayışıyla bronz madalyaya ulaştı.

Erkekler 400 metre finalinde Güney Afrikalı Wayde van Niekerk, dünya rekoru kırarak altın madalya elde etti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 400 metrede madalyalar sahiplerini buldu.

Yarışı 43.03'lük süreyle tamamlayan Van Niekerk, ABD'li Michael Johnson'a ait 17 yıllık dünya rekorunu kırarak altın madalyaya ulaştı.

Granadalı Kirani James'in 43.76'lık zamanıyla gümüş madalya aldığı mesafede, ABD'li LaShawn Merritt ise 43.85'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

BOKS

Erkekler 46-49 kiloda Özbek Hasanboy Dusmatov altın madalya kazandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da yapılan 46-49 kilo finalinde, Dusmatov ile Kolombiyalı Yurberjen Herney Martinez karşılaştı.

Finalde rakibini 3-0 mağlup eden Dusmatov, bu sıklette altın madalyanın sahibi oldu. Martinez ise gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.

Erkekler 60 kiloda yapılan yarı final maçlarının ardından bronz madalyalar sahiplerini buldu.
Yarı finallerde Brezilyalı Robson Conceiçao'ya 3-0 kaybeden Kübalı Lazaro Jorge Alvarez ve Fransız Sofiane Oumiha'ya aynı skorla yenilen Moğol sporcu Otgondalai Dorjnyambuu bronz madalya elde etti.

Milli boksör Batuhan Gözgeç, erkekler 64 kiloda çeyrek finale yükseldi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da gerçekleştirilen 64 kilo ikinci tur müsabakasında milli boksör Batuhan Gözgeç ile Brezilyalı Joedison Teixeira karşılaştı.
Batuhan Gözgeç, rakibini puanlama sonucunda 3-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Milli sporcu, bu turda Alman Artem Harutyunyan ile 18 Ağustos Çarşamba günü TSİ 00.00'da ringe çıkacak.

Milli boksör, ilk turda Kamerunlu Mahaman Smaila'yı da puanlama sonucunda 3-0 mağlup etmişti.
 
BASKETBOL

A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde İspanya ile eşleşti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden oyunlarda, A Grubu'nu 3. sırada bitirerek çeyrek finale kalan ay-yıldızlı takımın bu turdaki rakibi, B Grubu'nda oynanan karşılaşmanın ardından belirlendi.

İspanya, Kanada'yı 73-60 mağlup ederek B Grubu'nu 2. sırada tamamladı ve Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi oldu.

A Milli Takım ile İspanya arasındaki çeyrek final maçı, 16 Ağustos Salı günü TSİ 20.30'da oynanacak.

Grubundaki ilk iki müsabakada Avustralya ve Fransa'ya kaybeden milliler, sonraki̇ karşılaşmalarında Japonya, Belarus ve Brezilya'yı mağlup ederek çeyrek finale kalmıştı.
Rio 2016'da kadınlar basketbolda çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:

İspanya-Türkiye
Avustralya-Sırbistan
ABD-Japonya
Fransa-Kanada

YELKEN

2016 Rio Olimpiyat Oyunları yelken branşında, erkekler finn sınıfında mücadele eden milli sporcu Alican Kaynar, elendi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Marina da Gloria'da düzenlenen yelken yarışlarının yedinci gününde, erkekler finn sınıfında milli sporcu Alican Kaynar mücadele verdi.

Alican Kaynar, 10 yarış sonrası genel sıralamada 13'üncülük elde ederek olimpiyatlara veda etti.
Yelkende, 470 sınıfında mücadele eden Ateş-Deniz Çınar ikilisinin yarışları ise ertelendi.

Öte yandan, yelkende iki kategoride madalyalar verildi. Erkekler RS:X sınıfında Hollandalı Dorian van Rijsselberghe altın, Büyük Britanyalı Nick Dempsey gümüş, Fransız Pierre Le Coq ise bronz madalya kazandı.

Kadınlar RS:X sınıfında ise Fransız Charline Picon altına uzanırken, Çinli Piena Chen gümüş, Rus Stefaniya Elfutina bronz madalya aldı.

BADMİNTON

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda badminton tek kadınlarda milli sporcu Özge Bayrak, elendi.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da düzenlenen badminton müsabakalarında, milli sporcu Özge Bayrak, I Grubu'ndaki ikinci maçında Güney Koreli Bae Yeon-ju ile karşılaştı.

Rakibine 21-11 ve 21-7'lik setlerle 2-0 yenilen Özge Bayrak, grubunu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turuna çıkamayarak olimpiyatlara veda etti.

Milli sporcu, grubundaki ilk maçında İtalyan Jeanine Cicognini'yi 2-0 yenmişti.

TRAMPLEN ATLAMA

2016 Rio Olimpiyat Oyunları kadınlar 3 metre tramplen atlamada altın madalyanın sahibi, Çinli Tingmao Shi oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Maria Lenk Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen müsabakalar sonucunda, kadınlar 3 metre tramplen atlamada madalyalar dağıtıldı.

Çinli Tingmao Shi, topladığı 406,05 puanla rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya ulaştı. Diğer bir Çinli sporcu Zi He'nin 387,90 puanla gümüş madalya elde ettiği kategoride, İtalyan Tania Cagnotto ise 372,80 puanla bronz madalya kazandı.

Yorumlar