Riekerink: "Ana hedefimiz şampiyonluk"

- Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Kesinlikle bu sezon için en temel düşüncemiz şampiyon olmak" - "Sneijder'in tutkusundan, hırsından, performansından gayet memnunum" - "Orta saha ve forvete takviye yapılabilir"

Google Haberlere Abone ol
Riekerink: "Ana hedefimiz şampiyonluk"


GWATT (AA) - Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, bu sezon temel hedeflerinin Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu olacağını söyledi.

Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre'nin Gwatt bölgesinde kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hollandalı teknik adam, sarı-kırmızılı takımda teknik direktör olarak devam ettiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Geçen sezonun son üç ayından takımın başında bulunduğunu anlatan Riekerink, şöyle konuştu:

"Geçen sene çok yoğun bir dönemden geçtik. Çok önemli bir hedefimiz vardı. Sezonun son maçında Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kupası'nı kazandık. Son üç ay takımı devraldım, biraz tesadüf olarak değerlendirebiliriz. Çünkü bir diploma sıkıntısı vardı. Üç aylık dönemde hem takımdaki oyunculara hem yönetime hem de başkanımıza kendi oyun felsefemi ve tarzımı gösterme fırsatı buldum ve onları da ikna ettiğimi düşünüyorum. Çünkü sonunda gelen bir teknik direktörlük teklifi vardı. Yeni sezona Galatasaray'ın teknik direktörü olarak başladığım için çok mutlu ve gururluyum."


- "Hedefimiz şampiyonluk"


Jan Olde Riekerink, Galatasaray'ın her zaman şampiyonluk hedefleyen bir takım olduğunu vurgulayarak, "Kesinlikle bu sezon için en temel düşüncemiz şampiyon olmak. Bunu oyuncularımla da paylaştım. Galatasaray gibi üst seviye bir takımın bu zaten karakterinde vardır. Ana hedefimiz şampiyonluk ama Türkiye Kupası'nı da unutmamak lazım. Takımı kurma ve büyümesini sağlama anlamında Avrupa kupalarında olmama belki bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Takımın kurulması aşamasında bu sefer daha fazla zamanımız olacak." ifadelerini kullandı.

Riekerink, bu sezon takımı kendisinin kuracağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sezon son üç ayda geldim, takım benim takımım değildi ve benim getirdiğim oyuncular yoktu. O yüzden bazı bahaneler olabilirdi. Şu an artık bu benim takımım ve teknik direktör olarak ilk günden beri görevdeyim. Gelecek ve gidecek oyuncular ile takımın çalışma şekli benim sorumluluğumda. Bu kesinlikle bende bir baskı yaratmıyor. Bir meydan okuma olarak nitelendirebiliriz. Geçen seneki ile bu sezonki sorumluluk çok farklı şeyler. Çünkü bundan sonra olacak şeyler benim sorumluluğum altında alacak."


- "Sneijder'in performansından gayet memnunum"


Jan Olde Riekerink, Galatasaray Kulübü yönetimiyle sorun yaşayan Wesley Sneijder'in performansından memnun olduğunu ifade etti.

Futbolda her şeyin olabileceğini dile getiren Hollandalı teknik adam, "Sneijder aramıza katıldı ve bizimle beraber antrenmanlara devam ediyor. Şu an bizim oyuncumuz. Sneijder'in tutkusundan, hırsından, performansından gayet memnunum. Sadece Sneijder değil, bütün oyuncularımın performansından gayet memnunum." şeklinde görüş belirtti.

Sneijder'in takıma geç katılmasıyla ilgili bir soruya, "Bazen planladığınız şeyler istediğimiz gibi gitmeyebilir." karşılığını veren Rienkerink, yönetimin futbolculara verdiği cezadan haberi olup olmadığına yönelik soru üzerine ise "Böyle bir soru gelebileceğini biliyorum. Bazı konular da aile içinde çözülmesi gereken konular. O yüzden bu konuda sizin anlayışınıza sığınıyorum." diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, çok çalışarak taraftarların istediği başarılara ulaşmaya çalışacaklarını anlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devamlı şampiyonluğa oynayan bir takımın taraftarının başarı beklemesi gayet normal. Bunun için elimizden gelen her şeyi verebileceğimizi söyleyebilirim. Tabii bazen problemler olabiliyor. Şu anda olması daha iyi çünkü çözmek için önümüzde yeterli vaktimiz var. Sneijder ile ilgili belki 100 soru sorabilirsiniz. Sneijder küçüklüğünden beri tanıdığım, benim için özel bir futbolcu. Diğer taraftan şu anda Galatasaray'ın hocasıyım. Galatasaray bana inanılmaz yakın. Burada bulunma amacım taraftarlarımıza tekrardan o mutlu anları yaşatmaktır. O yüzden duygusallığı bir kenara bırakıp, elimizdeki oyuncu kadrosundan en iyi seçimleri yapıp tekrardan şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Bütün oyuncu arkadaşlarımızın düşüncesi bu yönde."


- "Orta saha ve forvete takviye yapılabilir"


Jan Olde Riekerink, ortaya saha ve forvette transfere ihtiyaçları olduğunu dile söyledi.

Hollandalı teknik adam, transfer için zamanlarının olduğunu belirterek, "Transfer için zamanımız olduğunu düşünüyorum. Geçen sene ön liberoda bir sıkıntımız vardı. Şu anki kadromuzda Hamit Altıntop sakatlıktan döndü, Blerim Dzemaili aramıza katılacak ve Selçuk İnan olacak. Üç orta saha oyuncumuz var. O mevkiye bir takviye yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Diğer taraftan forvet alabiliriz. Forvet ya da forvetler anlamında takviye yapılabilir."

Riekerink, sistemden öte oyun felsefesine önem verdiğini, bu konuya odaklanacaklarını dile getirdi.


- "Serdar üst düzey bir oyuncu"


Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ın Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz'in üst düzey bir oyuncu olduğunu belirterek, "Yetenekli ve çok çalışkan bir oyuncu. Çalıştığım dönem boyunca istediklerimi yapıyor. Aramıza katılmasından dolayı çok mutluyum. Emrah Başsan da çok önemli bir yetenek. Ona en iyi şekilde yardımcı olup yeteneklerini daha yukarıya çıkarmaya çalışacağım. Aramızda olan genç bir arkadaşımız Gökay Güney de var. 17 yaşında ve çok iyi bir futbolcu. Ona da elimden gelen yardımı yapacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Roman Neustadter ile transfer görüşmelerinde bulunduğu Martin Skrtel'in isimlerinin daha önce Galatasaray ile anıldığının ancak kendisinin bu transferleri istemediğine yönelik haberlerin olduğunun belirtilmesi üzerine Riekerink, şunları kaydetti:

"Her teknik direktörün bir oyun mentalitesi var. Bazen oyuncular size öneriliyor ama sizin mantalitenize uymuyor. Sizin mantalitenize uymaması başka bir hocaya ya da takıma uymayacak anlamına gelmez. O yüzden bu tip şeyler olabilir bazen. Futbol mantığımı anlatan en iyi örnek Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye Kupası finali. Orada orta sahamızda Selçuk İnan, Emre Çolak ve Sneijder vardı. Belki fiziksel olarak üst seviyede değildi ama top tutma ve teknik anlamda yüksek seviye bir orta sahaydı. Ben bu mantaliteyle başarılı olabilirim diye düşünüyorum. "


- "Kararlar raporum doğrultusunda alınıyor"


Jan Olde Riekerink, futbolcular Bilal Kısa, Furkan Özçal, Sercan Yıldırım, Emre Çolak ve Jose Rodriguez'in kendisinin raporu doğrultusunda takımdan ayrıldığını anlatarak, "Bu konuda kararlar benim verdiğim rapor doğrultusunda alınıyor. Bundan bir şüpheniz olmasın. Hepinizin bildiği gibi kulübün finansal sıkıntılar var. Bundan dolayı transferde doğru adımlar atmaya çalışıyoruz. Çok fazla para harcayamayız ama benim verdiğim rapor doğrultusunda önümüzdeki günlerde mutlaka transferler olacak." diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, takımdan ayrılmasını istediği isimler arasında Ryan Donk ile Tarık Çamdal'ın olup olmadığına yönelik bir soru üzerine, "Sadece iki futbolcu değil, verilen raporda başka isimler de vardı. Bir teklif gelirse o oyuncuları da verdiğim rapor doğrultusunda aramızdan ayrılabilir." ifadelerini kullandı.

Riekerink, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'in şampiyonluğa ulaşmasının kendisi için sürpriz olduğunu sözlerine ekledi.

Hollandalı teknik adam, toplantıya geldiği sırada küçük bir kaza geçirerek yüzünden hafif şekilde yaralanan basın mensubuna da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.





Yorumlar