Ribas, Demba Ba ve Gomis yabancı transferin gözdeleri

Futbol sezonunun ardından başlayan transfer haberleri ile isimleri gündemden düşmeyen dünya futbolundaki bir çok isim Türkiye'ye gelmeden transferin gündemine oturdular.Mayıs ayı ile birlikte spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Ribas, Demba Ba ve Gomis yabancı transferin gözdeleri

Futbol sezonunun ardından başlayan transfer haberleri ile isimleri gündemden düşmeyen dünya futbolundaki bir çok isim Türkiye'ye gelmeden transferin gündemine oturdular.

Mayıs ayı ile birlikte spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde yabancı futbolcular arasında en çok Diego Ribas'ın adının geçtiği ortaya çıktı.

Interpress'in araştırmasına göre, yazılı basında 30'a yakın yabancı futbolcu hakkında toplam 3 bini aşkın haber yayınlanırken, spor sayfalarındaki yabancı futbolcu transfer haberlerinde ilk sırada Atletico Madrid'te İspanya Lig Şampiyonluğu'nu kazanan ve Fenerbahçe ile anlaşan Diego Ribas'ın toplam 567 haberle yer aldığı tespit edildi.

İkinci sırada Beşiktaş'ın golcü arayışları arasında ilk sırada yer alan Demba Ba 343 haberle bulunurken, Fransa'nın Lyon takımında top koşturan golcü futbolcu Gomis'in de 314 haberle üçüncü sırada yer aldığı belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ile dergiyi kapsayan inceleme sonucu oluşan listede, toplamda 200'den fazla transfer haberinde yer alan diğer yabancı futbolcular, Kamerunlu golcü futbolcu Samuel Eto, Milanlı Kaka, Hamburg'tan Van Der Vaart, Manchester City'de oynayan J. Lescott ile Brezilya'lı Robinho'nun olduğu saptandı.

CİHAN

Yorumlar