Remzi Kazmaz: Şiddet bahane, yandaş bankaya para aktarılacaktı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyesi ve spor hukukçusu Remzi Kazmaz, passolig olarak bilinen e-bilet uygulamasında şiddetin bahane olduğunu, asıl amacın ise yandaş bankaya para aktarmak olduğuru söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu...

Google Haberlere Abone ol
Remzi Kazmaz: Şiddet bahane, yandaş bankaya para aktarılacaktı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyesi ve spor hukukçusu Remzi Kazmaz, passolig olarak bilinen e-bilet uygulamasında şiddetin bahane olduğunu, asıl amacın ise yandaş bankaya para aktarmak olduğuru söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonul Futbol Disiplin Kurulu eski üyesi ve spor hukukçusu Avukat Remzi Kazmaz, spor müsabakalarındaki şiddeti önlemek bahanesiyle hayata geçirilmeye çalışılan e-bilet ve Passolig uygulamasıyla aslında yandaş bir bankaya para aktarılmasının hedeflendiğini öne sürdü.

HER BİLETTE 2 TL O BANKAYA GİDİYOR

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin Passolig uygulamasını durdurmasıyla ilgili Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Avukat Remzi Kazmaz, TFF'nin geçen ihalede topu ısrarla taca attığını, Kulüpler Birliği'nin de bu duruma seyirci kaldığını söyledi.

Böylece e-bilet ve Passolig uygulamasından karlı çıkan tek kuruluşun Aktif Bank olduğunu belirten Avukat Remzi Kazmaz, "Yani turnikeden geçen her biletli kişinin ödeyeceği paranın 2 lirası bu bankaya gidecek. Pekala neden bu banka spora hiçbir hizmet yapmaksızın her biletten 2 lirayı kendi bünyesine almaktadır? Türkiye'de oynanan tüm maçların haftalık seyirci toplamı milyonları aşıyor. Seyirci sayısını 2 lira ile çarparsak milyonlarca dolarlık hasılat sporla hiç alakası olmayan ve yeni kurulan bankanın kasasına gitmesi düşündürücü değil midir?" dedi.

TFF VE KULÜPLER BİRLİĞİ ŞİRKET KURSUN

Kulüpler Birliği ile TFF'yi bu ihlale oyununa gelmemeye çağıran Kazmaz, "Derhal kendi bünyelerinde şirket kurarak yandaş bankaya giden paranın kendi şirket havuzunda birikip kulüplere eşit dağıtılması hem adilanedir hem de hem ihtiyaçtır. Top TFF ve Kulüpler Birliği'ndedir." diye konuştu.

"Yanlış hesap Bağdat'tan döner" diyen Avukat Remzi Kazmaz, tüketici mahkemesinin, 'tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak için' Passolig uygulamasını durdurmasıyla ilgili süreci de şöyle değerlendirdi:

"Rant için insan hakları ıskalanmasın. Alınan bu karar, sporseverler, aynı zamanda tüketiciler adına sevindiricidir. Bir spor hukukçusu olarak daha e-bilet ve Passolig uygulaması başlamadan yaptığımız uyarıların hukuk cephesinde ve taraftar camiasında karşılık bulması bizleri ayrıca sevindirmiştir.

E-bilet uygulamasıyla elde edilecek olan 10 milyon kişiye ait verilerin ticari amaçlar için kullanılacağını, taraftarların bilgilerinin ticari şirketlere satılacağını, tüm ülkedeki futbolseverleri fişlemek ve baskı altına almak için yapılan bu yasanın hem insan hak ve özgürlüklerine hem de Anayasa'ya aykırı olduğunu, uygulamanın ölü doğduğunu, devlet kurumu ile adalet duygusuna zarar vereceğini, toplumun da bu tür yasalara uymayacağını, zorluklar çıkaracağını söylemiştim.

Tüketici sıfatıyla her taraftarın ayrı ayrı dava açabileceğini ifade etmiş bu konuda her türlü hukuki yardıma hazır olduğumuzu duyurmuştuk. Bu çağrılarımız tribünlerde ve hukuk cephesinde karşılık buldu. Taraftar Hakları Dayanışma Derneği açtığı davayı kazandı. Karara itiraz edilse bile nihai kararın da bu yönde çıkacağına eminim. Bu olay karşısında mahkemenin duruşu da önemlidir. Birlerce dava açılmadan, mağduriyetler yaşanmadan uygulamayı iptal etmiştir. Siyasilerin yapamadığını, göremediğini mahkeme görmüştür."

Avukat Remzi Kazmaz, gerek siyasilerin, gerekse projeden rant elde edecek kuruluşların bundan sonraki girişimlerinde insan haklarını ıskalamamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar