Remzi Kazmaz: Passolig iptal ama e-bilet devam ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu Üyesi ve spor hukukçusu Avukat Remzi Kazmaz, tüketici mahkemesinin Passolig uygulamasını iptal ettiğini ancak e-bilet'in devam ettiğini söyledi.Passolig ile e-bilet'in birbirine karıştırıldığını...

Google Haberlere Abone ol
Remzi Kazmaz: Passolig iptal ama e-bilet devam ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu Üyesi ve spor hukukçusu Avukat Remzi Kazmaz, tüketici mahkemesinin Passolig uygulamasını iptal ettiğini ancak e-bilet'in devam ettiğini söyledi.

Passolig ile e-bilet'in birbirine karıştırıldığını belirten Avukat Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada, elektronik biletin sporda şiddeti önlemek amacıyla 6222 sayılı yasayla düzenlendiğini belirti. Passolig'in tüketici haklarına aykırı olduğu için tüketici mahkemesince yürütmenin durdurulduğunu hatırlatan Avukat Kazmaz, e-biletle ilgili yönetmeliğinin iptali için Danıştay'da dava açılması gerektiğini bildirdi.

E-biletin neden sadece futbol seyircisine yönelik uygulandığını anlayamadıklarını vurgulayan Avukat Kazmaz, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sınıfta kalmıştır. Gençlik ve Spor Bakanı ile Spor Genel Müdürü bu yasa uygulamasından sorumludur. Adalet ve İçişleri Bakanı da bu sorumluluğa ortaktır. Ama asıl sorumluluk TFF'dedir. E-bilet uygulamasında şaibeleri derhal ortadan kaldıracak kesin hüküm 15 Mayıs'ta oluşacaktır. Bu karardan sonra TFF'nin alacağı tavır kamuoyunda dikkatle beklenmektedir.

En doğru yol kamuoyunda oluşan tepkinin ortadan kalkması için Passolig olayının Kulüpler Birliği tarafından hayata geçirilmesidir. Devletin desteğiyle TFF ve Kulüpler Birliği'nin el ele vererek uygulayacakları bu değişiklik Türk sporuna büyük destek sağlayacaktır. Aksi durumda, bu işi mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen uygulamayı sürdüren kulüp yöneticileri, güvenlik görevlileri, kartın satışına devam eden yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunma durumu ortaya çıkmış olacak."

Avukat Kazmaz, e-bilet konusunda da her türlü hukuki desteğe hazır olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar