Recep Özcan: Aziz Yıldırım siyasi bir figür olmuştur

Fenerbahçe Kulübü eski yönetici Recep Özcan, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düştüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Recep Özcan: Aziz Yıldırım siyasi bir figür olmuştur

Fenerbahçe Kulübü eski yönetici Recep Özcan, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düştüğünü belirtti. Aziz Yıldırım'a 'Bay Yıldırım' diye hitap eden Recep Özcan, Yıldırım'ın artık siyasi bir figür olduğunu dile getirdi.

Kadıköy Büyük Kulüp'te basın mensuplarıyla bir araya gelen Recep Özcan, 'Fenerbahçe Yakın Geleceği Partformu'nun kuruluş amacını ve beklentilerini paylaştı.

Soruları da cevaplayan Recep Özcan, "Eski başkan bay Yıldırım başkanlığının düştüğünü bal gibi biliyor. Kendisi artık sportif değil üzülerek görüyoruz ki siyasi bir figür olmuştur. Resmen Fenerbahçe'yi siyasetin kucağına atmıştır. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, Fenerbahçe'yi kullanıyorlar. Eski başkan Fenerbahçe'yi kullandırıyor. Buna izin veremeyiz, vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının Özel Yetkili Mahkemeler'e karşı gibi göründüğünü; ama karşı olmadıklarını da savunan Özcan, "Onların istedikleri, işledikleri suçları aklamak için özel görevlendirilmiş mahkemeler istiyorlar. Bir hukuk devletinde böyle bir şey olabilir mi? Fenerbahçe başkanına böyle bir talep yakışır mı?" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Yakın Geleceği Plartformu adlı bir oluşum içinde yer aldıklarını da kaydeden Recep Özcan, plartformun hazırladığı bildiriyi okudu. Özcan'ın okuduğu bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Türk sporunun amiral gemisi Fenerbahçe'nin 10 yılı aşkın bir süredir yönetim bazında içinde bulunduğu anti demokratik ortam spor kamuoyumuzun malumudur. Şan ve şerefle dolu spor tarihimizi algılamaktan uzak, basiretsiz, niteliksiz, adalet ve demokrasiden anlamayan despot ve derebeyi bir yönetim şeklinin bizleri çok utandırdığının bilincindeyiz.

Şağduyu sahibi Fenerbahçelilerin yaratılan bu kaotik ve bir o kadar da antidemokratik ortam nedeniyle ve deyim yerindeyse, 'Fenerbahçeliliklerini sorgulama' durumuna geldikleri ortadadır. Korku imparatorluğunun kurucuları ve yandaşları dışındaki kesimin, bu kabul edilemez durum göz yummaları mümkün değildir.

Bıçak kemiğe dayanmıştır, kemiğide delmek üzeredir. Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler, tarihleri boyunca yasama, yargı ve yürütme organlarına saygılı olmayı ilke olarak kabul etmişlerdir. Özellikle de, yasalara ve yargı kararlarına kayıtsız şartsız uymayı geleneksel hale getiren bizler, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün üyeleriyiz. Özellikle 'one man show' sergileyen yargı kararlarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı düşen bir şahsın, eylem ve söylemleri plartformumuz tarafından hayret ve ibretle izlenmektedir. Her konuda ve nerede olursa olsun.

İçinden çıktığı ve teslim ettiği, toplumla ortak bir bağ kuracak olan eylem ve söylemlerinde ben değil biz diyecek olan kişisel bir taahütte bulunduğu zaman yerine getiremediği takdirde çok utanacak olan görevlerinden birinin eldeki mevcut kaynakların yapılacak işler arasında rasyonel olarak dağıtımını sağlamak olduğunu bilen şartlar ne olursa olsun camiasını düşünecek ve onların başarıya katkıda bulunmak için gereken her türlü düzenlemeyi yapacak olan sporcularının kendi başlarına gerçekleştirebileceklerinden ve hayal ettiklerinden daha fazlasını ortaya koyabilecekleri ortamı yaratacak olan kendisine her gün Fenerbahçe'ye ne hizmette bulundum?

Gerçekten bu camianın hizmetinde miyim? sorusunu soran başkanlığının varlık sebebini kendisine menfaat temin etmek değil camiasına hizmet etmek olduğunu bilen aldığı görevi kutsal bir emanet kabul eden, genel kurul ve yönetim kurulu üyeleri ile taraftara, 'Siz ne düşünüyorsunuz? Bu bir takım çalışmasıdır. Birlikte ilerleyeceğiz' diyecek olan, gerektiğinde özür dilemenin insan oğlunun en sihirli iyileştirici ve onarıcı davranışı olduğunu kabul eden, büyük başarıların yüksek mevkilerde tanıdığı insanların değil, camiasının her türlü sosyal katmanındaki insanlara bağlı olduğunu bilen, hayali büyük planların değil, ayağı yere basan adımların başarılar getireceğine inan, eleştirilere kızıp kulak tıkamayan ve bencil değil, bizcil kişilerin Fenerbahçemizi yönetmeye talip olduklarında destekleyeceğimizi, futbol kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
CİHAN

Yorumlar