Real Madrid'den Irak'taki saldırıya kınama

- İspanya kulübü, Real Madridli taraftarlarca dernek olarak da kullanılan kafeye yapılan saldırı için kınama mesajı yayımladı

Google Haberlere Abone ol
Real Madrid'den Irak'taki saldırıya kınama


MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid, Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Beled ilçesindeki bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Real Madrid Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği kafenin, aynı zamanda resmi olarak Real Madrid taraftar derneği olarak da kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Real Madrid, 16 üyesinin ölümüne ve 20'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan Irak'ta meydana gelen korkunç saldırıdan büyük üzüntü duymaktadır. Kulüp, saldırı kurbanlarının ailelerine ve dostlarına başsağlığı dilemektedir." ifadelerine yer verildi.

Aşırı şiddet olaylarına maruz kalan Irak halkı ile dayanışma içinde olunduğu vurgulanan açıklamada, hayatını kaybedenler için yarın deplasmanda Deportivo ile oynanacak La Liga maçında Real Madridli futbolcuların, siyah pazu bandı takacağı duyuruldu.

Bu arada, İspanya'da 1. ve 2. liglerinde mücadele eden futbol kulüplerinin üyesi olduğu Profesyonel Futbol Ligi'nin (LFP) başkanı Javier Tebas da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajda, "Irak'ta Real Madrid'in taraftar derneğine yapılan saldırıdan dolayı büyük üzüntü duymaktayım. Terörizm, futbola saldırıyor. Mağdurların ve ailelerin yanındayız. Futbol, terörün hedeflerinden biri olmaktadır. Bu ay Irak'a gidecektik ama güvenlik sebeplerinden ertelendi. Irak halkını desteklemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar