Real Madrid taraftarlarına kulüpten men

El Clasico yenilgisinin ardından antrenman tesislerinden çıkan bazı futbolculara hakaret ederek arabalarına saldıran 3 taraftar, Real Madrid Kulübü'nden ihraç edildi ve haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Real Madrid taraftarlarına kulüpten men
El Clasico yenilgisinin arkasından antrenman tesislerinden çıkan birtakım futbolculara hakaret ederek arabalarına saldıran 3 taraftar, Real Madrid Kulübü'nden ihraç edildi ve haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

İspanya’nın Real Madrid Kulübü, Barcelona’ya karşı oynanan lig maçında tahsil edilen yenilginin arkasından Madrid’deki antrenman tesislerinden çıkan birtakım futbolculara hakaret edip, arabalarına saldıran 3 taraftarını kulüpten ihraç edip, haklarında suç duyurusunda bulundu.

'El Clasico'nun arkasından uçakla Madrid’e dönen Real Madrid’de futbolcular ve teknik heyet, antrenman tesislerinin yer aldığı Valdebebas’taki 'Ciudad Real Madrid'den sabaha karşı arabayla çıkarken, küçük bir taraftar grubunun sözlü saldırılarına maruz kaldı. Futbolculara ve teknik direktör Carlo Ancelotti’ye hakaret eden taraftarlar, birtakım futbolcuların arabalarına da vurmaya çalıştı. Olay sonrası Real Madrid Kulübü yaptığı yazılı izahatda, birtakım futbolculara agresif hareketlerde olan ve şiddet uygulamaya yeltenen şahısların kimliklerinin saptama edildiği, aralarından birinin kulüp üyesi yer aldığı bildirildi. Olayın aşırı mühim olduğunu savunan Real Madrid Kulübü, bu insanın kulüp üyeliğinin iptal edilmesi için Real Madrid Disiplin Komitesi’ne sevk edildiğini ve derhal birleşen komitenin bu taraftarın ne Santiago Bernabeu ne de Real Madrid’in herhangi bir diğer tesisine girmesinin yasaklandığını, kulüp üyesi şekilde bütün haklarının geçici şekilde iptal edildiğini açıkladı.

Açıklamada, sporda şiddete karşı oluşturulan milli komisyona, vakaya karışan insanlar konusunda suç duyurusunda bulunulduğu ve ceza almalarının istek edildiği belirtilip, bu taraftarlara karşı hukuki girişimlerin de başlatıldığı duyuruldu. Olayla ilgili internette yer saha görüntülerde, antrenman tesislerinin çıkışında Real Madrid Kulübü’nün hususi güvenlik birimlerinin olmasına karşın futbolculara tepkilerini göstermek dileyen az sayıda taraftarın, hakarette yer aldığı birtakım futbolcuların arabalarına elleriyle vurup, tekme atmaya çalıştıkları görüldü. Taraftarları sakinleştirmek için arabasını durduran ve camı açarak onlarla konuşmaya çalışan Sergio Ramos ise 'sadece bir yenilgi aldıklarını' belirtip, bu kadar iri bir reaksiyon gösterecek bir şey olmadığını anlatmaya çalıştı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar