Real Madrid, lige galibiyetle başladı

- Real Sociedad: 0 - Real Madrid: 3 - Sporting Gijon-Athletic Bilbao karşılaşmasında tribünlerden gelen ırkçı tezahürat, kısa süreliğine de olsa maçın durmasına sebep oldu

Google Haberlere Abone ol
Real Madrid, lige galibiyetle başladı


MADRİD (AA) - İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) ilk haftasında Real Madrid, deplasmanda Real Sociedad'ı 3-0 yendi.

Karşılaşmanın 2. dakikada Gareth Bale'in golüyle 1-0 öne geçen Real Madrid, 40. dakikada Marco Asensio ile farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı eflatun-beyazlıların 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci devrede de rakibine oranla hücumda daha etkili olan Real Madrid'de, Toni Kroos'un 55. dakikadaki şutunda top direkten döndü. Bale, 90+4. dakikada kendisinin ikinci, takımın da üçüncü golünü atarak, karşılaşmanın sonucunu belirledi.

Real Sociedad'ı deplasmanda 3-0 yenen Real Madrid, böylece La Liga'ya 3 puanla başladı.

Real Madrid'de sakatlıktan yeni çıkan kaleci Keylor Navas ile 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan dolayı takıma geç dahil olan Cristiano Ronaldo ve Pepe kadroda yer almadı. Ayrıca, Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane'ın, Isco ve James Rodriguez'i yedek bırakması dikkati çekti. Isco, 72. dakikada Kroos'un, James Rodriguez'de 77. dakikada Alvaro Morata'nın yerine oyuna girdi.


- Irkçı tezahürat


La Liga'nın birinci haftasındaki Sporting Gijon-Athletic Bilbao maçında tribünlerden yapılan ırkçı tezahürat, karşılaşmanın kısa süreliğine de olsa durmasına neden oldu.

Müsabaka 0-0 devam ederken 22. dakikada yaşanan olayda, Sporting tribünlerinden Athletic Bilbao'nın İspanyol siyahi oyuncusu Inaki Williams'a yönelik olarak yapılan ırkçı tezahüratı duyan hakem Carlos Gomez, karşılaşmayı durdurdu. Irkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı statta anons yaptırarak taraftarların uyarılmasını sağlayan hakem, birkaç dakikalık aranın ardından maçı kaldığı yerden devam ettirdi. Maç sonunda Sporting Gijon, Athletic Bilbao'yu 2-1 yendi.

Yorumlar