Ranieri’ye bir onur daha

- İngiltere Premier Lig’de Leicester City’yi şampiyonluğa ulaştıran İtalyan çalıştırıcı, ülkesinde onurlandırıldı

Google Haberlere Abone ol
Ranieri’ye bir onur daha

ROMA (AA) – İngiltere Premier Lig’de büyük başarıya imza atarak Leicester City'i şampiyon yapan İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri, ülkesinde cumhuriyet nişanına layık görüldü.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, dün imzaladığı kararnameyle, yakaladığı tarihi başarı dolayısıyla 64 yaşındaki teknik adama İtalya Cumhuriyeti Büyük Liyakat Nişanı verilmesini uygun buldu.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise Ranieri’ye bu nişanın verilmesinin, ülkesinde görev aldığında her zaman benzer başarıları tekrarlayabileceğini gösteren küçük ve anlamlı bir jest olarak değerlendirdi.

Leicester City’nin İtalyan çalıştırıcısı kısa bir süre önce de, İtalya'da sosyal ve fiziksel dışlanma riskiyle karşı karşıya kalanların spora kazandırılması amacını taşıyan US ACLI Derneği tarafından düzenlenen ve İtalya Milli Takımı'nı 1982'de dünya şampiyonu yapan efsanevi teknik direktör Enzo Bearzot adına verilen 'yılın en iyi teknik adamı' ödülünün sahibi olmuştu.

Ranieri, İngiltere Premier Lig’de şampiyon olmasına sezon başında beş binde bir oran verilen 132 yıllık Leicester City’i şampiyon yaparak tarihi bir başarı elde etmişti.


Yorumlar