Ranieri ve Vardy'ye övgü

- Leicester City Asbaşkanı Srivaddhanaprabha: "Ranieri ile görüştüğümüzde bazı özel şeyler taşıdığını ve kafasında planlar olduğunu gördük" - "Vardy, alt liglerden gelmesine karşın takımın en iyi golcüsü olmak adına bir açlığı vardı"

Google Haberlere Abone ol
Ranieri ve Vardy'ye övgü


LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig şampiyonu Leicester City'nin asbaşkanı Aiyawatt Srivaddhanaprabha, teknik direktör Claudio Ranieri ve takımın en golcü ismi Jamie Vardy'nin özel karakterler olduğunu söyledi.

Kulübü 2010 yılında satın alan Asya Futbol Yatırımlarına (AFI) bağlı Taylandlı King Power Grubu'nun sahibi Vichai Srivaddhanaprabha'nın oğlu Aiyawatt, İngiliz basınına Leicester City'nin başarısını yorumladı.

İtalyan teknik adam Ranieri'nin göreve getiriliş nedenini anlatan Srivaddhanaprabha, "Claudio harika bir teknik adam. Futbolda çok deneyimli bir isim ve takımı baskı altında yönetebiliyor. Onunla görüştüğümüzde bazı özel şeyler taşıdığını ve kafasında planlar olduğunu gördük. Az sayıda teknik direktörle görüştük ama Ranieri ile buluştuğumda kararımı vermiştim." ifadelerini kullandı.

Srivaddhanaprabha, 2012 yılının mayıs ayında Fleetwood Town takımından alt ligler kapsamında 1 milyon sterlinlik rekor bonservis bedeliyle kadroya dahil edilen Jamie Vardy'nin o dönemki istatistikleriyle kendisini etkilediğini belirtti.

Vardy'yi transfer etme fikrini yardımcı antrenör Steve Walsh'in kendisine getirdiğini dile getiren Srivaddhanaprabha, "Fikir eğlenceliydi. Sonra bana Vardy'nin istatistiklerini gösterdiğinde rakamlar muhteşemdi. 29-30 gol atmıştı bir sezon içinde. Burada da goller attığını ve rekor kırdığını gördük." diye görüşlerini aktardı.

Bu sezon attığı 22 gol ve 6 asistle takımının skor yüküne katkı yapan Vardy'nin özel bir karakteri olduğunu vurgulayan Srivaddhanaprabha, "Başarı istiyordu. Alt liglerden gelmesine karşın takımın en iyi golcüsü olmak adına bir açlığı vardı. Açıkça Premier Lig'de oynamak istediğini söyledi. İlk gününde İngiltere için oynamak istediğini söyledi. Ben de kendisine yardımcı oldum." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini hatırlatan Srivaddhanaprabha, kadroyu korumayı ve yeni isimlerle güçlendirmek istediklerini bildirdi.

Yorumlar