Rakamların ışığında derbi

- Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de oynanan son 46 maçta ilk golü atan takım sadece 3 kez yenildi - Taraflar arasındaki son 45 derbide hakemler toplam 35 kırmızı, 259 da sarı kart kullandı - Rekabette kasım ayındaki 27 randevuda Fenerbahçe 14, Galatasaray 5 galibiyet aldı - İki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 6'sı rekabette gol sevinci yaşadı - Fenerbahçe, kulüp başkanı Yıldırım döneminde Galatasaray'la 52 kez karşılaştı, 21'ini kazandı, 17'sini yitirdi

Google Haberlere Abone ol
Rakamların ışığında derbi


İSTANBUL (AA) - ÇETİN ARSLANCAN - Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın yapılacak derbi öncesi, iki takım arasında Süper Lig'de son yıllarda oynanan maçlarda ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Rekabette 22 yılı kapsayan son 46 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez mağlup oldu.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 21 maçtan, Galatasaray ise 11 karşılaşmadan galip ayrıldı, 11 maç da berabere sonuçlandı.


- Kartlar havada uçuşuyor


İki takım arasındaki son karşılaşmalarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.

İki takımın 34'ü lig, 7'si Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa, biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 45 randevusunda hakemler toplam 35 kırmızı, 259 da sarı kart kullandı.

Rekabetteki son 45 maçta Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeli futbolcular ise 17 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Söz konusu dönemde Galatasaray'dan Emre Aşık (3), Hasan Şaş (2), Melo, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar, Ujfalusi, Baros, Keita, Arda Turan, Lincoln, Saidou, Orhan Ak, Volkan Arslan, Batista ve Bülent Korkmaz, Fenerbahçe'den ise Lugano (3), Volkan Demirel (2), Alves (2), Nani, Emre Belözoğlu, Meireles, Dia, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Deivid, Ortega ve Luciano kırmızı kartla takımlarını yalnız bıraktı.


- Kasım ayında Fenerbahçe üstün


Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde ev sahibi takımın kasım ayında oynanan mücadelelerle üstünlüğü bulunuyor.

Yarın yapılacak maçın oynanacağı ay olan kasımda, iki takım daha önce 27 kez karşılaştı. Fenerbahçe, kasım ayındaki maçlarda Galatasaray'a karşı galibiyet sayısında 14-5 üstünlük kurarken, taraflar 8 maçta ise eşitliği bozamadı.

Kasımda sarı-lacivertliler 42, sarı-kırmızılılar ise 22 gol attı.

İki takım bu ayda son kez 10 Kasım 2013 tarihinde Kadıköy'de karşılaştı. Fenerbahçe, Süper Lig'deki derbiden 2-0 galip ayrıldı.

Öte yandan, iki takım arasındaki 107 yıllık yıllık rekabette geride kalan 383 maç içinde lig karşılaşmalarındaki en farklı skoru Fenerbahçe, 6 Kasım 2002 tarihinde Kadıköy'de Galatasaray'ı 6-0 yenerek elde etti.

- Rekabette gol atanlar


Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde, iki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 6'sı rekabette gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Kadir Balta (2) ve Lukas Podolski, Fenerbahçe'de ise Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk derbide gol attı.


- Aziz Yıldırım'ın 53. derbisi


Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın yapılacak derbi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 53. Galatasaray maçı olacak.

Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçilen Yıldırım döneminde sarı-lacivertli takım, Galatasaray ile 52 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 21'ini Fenerbahçe, 17'sini Galatasaray kazandı, 14 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin söz konusu dönemde 68 golüne, Galatasaray 61 golle yanıt verdi.


Yorumlar