Rakamlar Bosna, skor ise Arjantin'i gösterdi

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda gruplarda ilk maçlar devam ederken, F Grubu'nda oynanan Bosna Hersek - Arjantin maçında rakamlar farklı, skor ise farklı takımı gösterdi.Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki dünyaca ünlü stadı Maracana'da oynanan ve...

Google Haberlere Abone ol
Rakamlar Bosna, skor ise Arjantin'i gösterdi

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda gruplarda ilk maçlar devam ederken, F Grubu'nda oynanan Bosna Hersek - Arjantin maçında rakamlar farklı, skor ise farklı takımı gösterdi.

Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki dünyaca ünlü stadı Maracana'da oynanan ve yaklaşık 73 bin kişinin izlediği maçta Arjantin, tek gol attığı maçı 2-1 kazandı. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine katılan Bosna Hersek'te 3. dakikada Kolasinac'ın kendi kalesine attığı gol Arjantin'i öne geçirdi. Arjantin 65. dakikada Messi'nin golüyle 2-0'ı yakalarken bu gol öncesinde kullandığı kötü frikik nedeniyle tepki çeken Messi'yi de rahatlattı.

Kendi kalesine gol atsa da, 2-0 geriye düşse de Bosna Herkes pes etmedi ve 84. dakikada sonradan oyuna giren Vedad Ibisevic ile skoru 2-1'e getirdi, ancak yenilmekten kurtulamadı. Bosna Hersek, kupanın favorileri arasında gösterilen Arjantin karşısında kaleye attığı 16 şutun 11'inde isabet kaydederken, Arjantin ise 11 şutun 5'in de isabet buldu. Bosna Hersek, 14 faul, 6 korner ve %45 topla oynama başarısı gösterirken, Arjantin ise 10 faul, 2 korner ve %55 topla oynama şansı bulabildi.

Bosna Hersek'in en değerli oyuncusu Edin Dzeko, sürekli pres ve baskı altında kalırken kendini gösteremedi. Dört defa dünyanın en iyi oyuncusu seçilen Arjantinli yıldız Messi de istediği oyunu ortaya koyamadı. Sürekli pres ve baskı yiyen Messi bir kere kurtulduğu pres ve baskıdan sonra da golünü attı. İstatistiklere göre Messi birinci yarının en kötü oyuncusu olurken 15 top kaybı yaşadı. 65. dakikada fırsatı buldu ve kendine özgü bir tarzda da golünü attı.

Her şeye rağmen, Bosna'lı oyuncuların mücadelesi tribüne gelen taraftarları ve teknik direktör Safet Susic'i memnun etti. Safet Susic, "Gerçekçi olmak gerekiyor. Bizim amacımız favori ve belki dünya şampiyon olacak Arjantin'e karşı iyi bir direnc göstermeki, bunu da gösterdik. Bizden beklenilen şeyi de yaptık. Kaybetmemize rağmen oyundan ve mücadeleden memnun olduğumu söylemeliyim. Attığımız golü de bundan sonrası için çok önemli buluyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar