Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası

- Erzurum'da düzenlenen şampiyonaya 20 ilden 40 binici katıldı - Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Ceylan: "Geleneksel sporlar, kültür ve sporun kesişme noktası. Türk kültürünün başkentlerinden biri olan Erzurum'da hiçbir eksik sporumuz kalmadan hepsini yerine getirmiş olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası


ERZURUM (AA) - Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası, Erzurum'da yapıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Aziziye Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen şampiyona, 20 ilden 40 binicinin katılımıyla Yakutiye İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesi yanında yapıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından üçlü Tay, dörtlü Tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerindeki yarışlar düzenlendi.

Çok sayıda seyircinin heyecanla izlediği yarışlara katılan biniciler, belirlenen kurallar çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, yaptığı açıklamada, Erzurum'un tarih boyunca kültürüne her zaman sahip çıktığını, bu özelliğini ata sporlarına vermiş olduğu değerden açıkça görebildiklerini söyledi.

Erzurum'un 2 bin metre rakımda, Türk kültürünün başkentlerinden biri olduğunu belirten Ceylan, şunları kaydetti:

"Orta Asya'dan taşıdığımız rahvan kültürünün en önemli yarışlarından birini Erzurum'da icra etmiş olacağız. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda belediyelerimizin katkılarıyla bunu genişleterek yapacağız. Geleneksel sporlar, kültür ve sporun kesişme noktası. Türk kültürünün başkentlerinden biri olan Erzurum'da hiçbir eksik sporumuz kalmadan hepsini yerine getirmiş olacağız."

Yarışlarda dereceye girenler şöyle:

Üçlü Tay:

1- Murat Özçelik

2- İbrahim Arabul


Dörtlü Tay:

1- Nejmi Akbaş

2- Yaşar Avcı


Küçük Orta:

1- Yener Koçulu

2- Murat Özçelikli

3- Fahri Boz


Büyük Orta:

1- Fahri Boz

2- Memci Emin Dürdar

3- Halil İbrahim Demir


Başaltı:

1- Murat Yeşil

2- Hasan Yıldız

3- Veysi Gerehan


Baş:

1- Hanifi Vural

Yorumlar