Pyeongchang 2018 Paralimpik Kış Oyunları'na doğru

- Tekerlekli Sandalye Curling Takımı, B Grubu Dünya Şampiyonası müsabakalarında oyunlar için kota alamadı - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Uztürk: "Curlingde bir altyapı mevcuttu. Bu mevcudu kullanmak istedik"

Google Haberlere Abone ol
Pyeongchang 2018 Paralimpik Kış Oyunları'na doğru


ANKARA (AA) - Pyeongchang 2018 Paralimpik Kış Oyunları'na tarihinde ilk kez katılmayı amaçlayan Tekerlekli Sandalye Curling Takımı, B Grubu Dünya Şampiyonası müsabakalarında oyunlar için kota alamadı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde yeni oluşturulan Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı, Finlandiya'da, Pyeongchang 2018 Paralimpik Kış Oyunları'na kota veren B Grubu Dünya Şampiyonası müsabakalarına katıldı.

Antrenörlüğünü Gökçe Ulugay'ın yaptığı milli takımda, Züleyha Bingöl, Kenan Coşkun, Serpil Arslan, Mesut Güleş ve Turan Akalın yer aldı. Milli sporcular, müsabakalar sonrasında kota alma başarısı gösteremedi.

Pyeongchang 2018 Paralimpik Kış Oyunları, 9-18 Mart 2018'de Güney Kore'de düzenlenecek.


- Uztürk: ''Kayak ve curlingde var olma mücadelemizi sürdüreceğiz''

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, paralimpik branşların tamamını federasyonları bünyesinde toplamaya çalıştıklarını belirterek, tekerlekli sandalye curlingde de branş açtıklarını belirtti.

Tekerlekli sandalye curlinginde ilk kez uluslararası bir müsabakaya katıldıklarını hatırlatan Uztürk, ''Curlingde bir altyapı mevcuttu. Bu mevcudu kullanmak istedik.'' dedi.

Uztürk, sporcu sayısı açısından henüz büyük bir potansiyele sahip olmadıklarını belirterek, "Buna karşın mevcut sporcularla branşı en ileri noktaya taşımak istiyoruz. Paralimpik Kış Oyunları bizim açımızdan çok önemli. Kayak ve curlingde var olma mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na hazırlıklarının da sürdüğünü dile getiren Uztürk, "Şimdiden alt yapıları ve üst yapıları birlikte hareket ettirerek hazırlık sürecindeyiz. Türkiye, artık oyunlara 100'e yakın sporcuyla katılma hedefi koymuştur. Dünya sıralamasında artık 30'lu sıralardan 10'lu sıralara yürümeliyiz. Bu hedefimizi gerçekleştirebilecek güçteyiz.'' diye konuştu.

Yorumlar