Puyol 15 yıl sonra Barcelona'ya veda etti

Barcelona'nın efsane kaptanı Carles Puyol, 15 sene sonra kulübüne veda etti.Puyol anısına düzenlenen jübilede spor camiasının bir çok önemli ismi bir araya gelirken, kulüp Başkanı Josep Maria Bartomeu onu "Barcelona tarihinin en iyi kaptanı"...

Google Haberlere Abone ol
Puyol 15 yıl sonra Barcelona'ya veda etti

Barcelona'nın efsane kaptanı Carles Puyol, 15 sene sonra kulübüne veda etti.

Puyol anısına düzenlenen jübilede spor camiasının bir çok önemli ismi bir araya gelirken, kulüp Başkanı Josep Maria Bartomeu onu "Barcelona tarihinin en iyi kaptanı" olarak nitelendirdi.

Bir süredir sakatlıklarla boğuşan ve 2016'ya kadar sözleşmesi olmasına rağmen kulüpten ayrılmak zorunda kalan Puyol, bugünkü basın toplantısında, "Barcelona oyuncusu olarak son kez basın toplantısı düzenlemek duygulandırıyor. Dizimdeki probleme çözüm bulmaya çalıştık, ancak bulamadık. Çözüm için arayışlarımız sürecek." şeklinde konuştu.

"Barça'ya her şeyimi verdim ve böyle hatırlanmayı umuyorum" diyen 36 yaşındaki Puyol, "Ben milyonlarca çocuğun hayalini yaşadım, ayrıcalıklıydım." ifadelerini kullandı.

Puyol, Barcelona'daki 15 yıllık serüveninde en güzel anısı olarak kanseri yenen Eric Abidal'in Şampiyonlar Ligi'ni kaldırmasını gösterdi ve "Abidal pes etmeyerek hepimize örnek oldu. Eşsiz bir an yaşadı ve o herkesten fazla hak etmişti." dedi.

Barcelona forması ile 593 resmi maça çıkan Carles Puyol, 21 kupa (6 lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Kral Kupası, 2 Avrupa Süper Kupası, 6 İspanya Süper Kupası ve 2 Dünya Kulüpler Kupası) kazandı. Puyol, İspanya Milli Takımı'nın 100 maçta formasını giyerken 2008 Avrupa şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

CİHAN

Yorumlar