Potada büyük kulüplere Samanyolu Koleji sürprizi

Bursa’da düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'na değişik illerden katılan 16 takım 6 gün boyunca kıyasıya mücadele etti.    Şampiyonada B grubunda mücadele eden Samanyolu Koleji Spor Kulübü ilk gün...

Google Haberlere Abone ol
Potada büyük kulüplere Samanyolu Koleji sürprizi

Bursa’da düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'na değişik illerden katılan 16 takım 6 gün boyunca kıyasıya mücadele etti.

    Şampiyonada B grubunda mücadele eden Samanyolu Koleji Spor Kulübü ilk gün İstanbul Teknik Üniversitesi’ne 72-67 yenildi. Şampiyonanın ikinci gününde Anadolu Efes ile karşılaşan Samanyolu Koleji Spor Kulübü özellikle dış şutlardan elde ettiği skorlarla müsabakadan 54-53 galip ayrıldı ve gruptaki son maçını da Final Gençlikten alarak grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi.

    Türkiye’nin en iyi 8 takımının mücadele ettiği çeyrek final müsabakasında Samanyolu Koleji Spor Kulübü rakibi Beşiktaş karşısında baştan sona üstün götürdüğü maçı 60-56 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçta Mahsum Aytemur 8 sayı, Mehmet Hakan Saltalı 16 sayı, Mehmet Batur Şahinöz 18 sayı 17 ribaund ve Ahmetcan Duran 15 sayı 15 ribaund ile oynadı.

    Yarı final müsabakalarında Anadolu Efes rakibi Galatasaray’ı maçın son 4 dakikasına kadar çekişmeli geçen maçın sonunda yenerken Samanyolu Koleji Spor Kulübü ise Dokuz Eylül Spor Kulübüyle oynadığı müsabakadan 85-81 yenik ayrıldı.

    Şampiyonanın son gününde Anadolu Efes rakibi Dokuz Eylül Spor Kulübünü 64-46 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Türkiye üçüncüsünün belirleneceği Samanyolu Koleji Spor Kulübü ile Galatasaray arasında geçen maçta ilk yarı 30-24 Ankara ekibinin üstünlüğü ile kapandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında savunmada sertleşen ve uzunlarından bulduğu sayılarla oyuna ağırlığını koyan Samanyolu Koleji Spor Kulübü karşılaşmadan 64-56 galip ayrıldı ve bronz madalyayı aldı.

    Karşılaşmada Samanyolu Koleji Spor Kulübünden Mahsum Aytemur 5 sayı, Doğucan Durak 9 sayı, Mehmet Hakan Saltalı 17 sayı 7 ribaund, Batur Şahinöz 15 sayı 22 ribaund ve Ahmetcan Duran 18 sayı 16 ribaund ile skora katkı yaptılar.

“TÜRKİYE BASKETBOLULANA YENİ BİR SOLUK GETİRDİK”

    Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nın kupa törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Samanyolu Koleji Spor Kulübü Genel Koordinatörü Halil Erçıkdı, takımı Türkiye basketbol altyapısına yeni bir soluk getirmek için kurduklarını söyledi. Son beş yıldır kulüp olarak Ankara ve Türkiye basketbol arenasında başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Erçıkdı, ''Biz Samanyolu Koleji Spor Kulübü olarak her sezon Türkiye Şampiyonası'na katılıyoruz. Bizim hedefimiz her şampiyonada iyi basketbol oynamak. Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nın bizim için zor olacağını düşündük. Ancak takımımıza güven geldi. Takıma güven gelince demek ki, büyük yatırım yapan kulüplerle aynı oyunu oynayabiliyoruz. Bu başarı bizim için bir başlangıç. Bu, çalışmanın, azmin göstergesidir. Kulüp modelimiz önceliği akademik eğitim olan ve oyuncularına ilkokuldan üniversiteye kadar destek veren bir anlayıştan geliyor. Önce eğitim diyoruz ve sportif başarıyı bu temelin üzerine inşa ediyoruz. Türkiye'deki altyapı takımlarına örnek olacağımıza inanıyorum. Ankara ve Türkiye genelindeki rakiplerimiz Beko Basketbol liginde mücadele eden dev bütçeli takımların altyapılarından oluşuyor. Bizleri dualarından eksik etmeyen dostlarımıza teşekkür ediyorum.''

Şampiyona sonunda sıralama şu şekilde gerçekleşti;

1. Anadolu Efes

2. Dokuz Eylül

3. Samanyolu Koleji

4. Galatasaray

5. Fenerbahçe Ülker

6. Pınar Karşıyaka

7. Beşiktaş

8. Tofaş

CİHAN

Yorumlar