Popescu, federasyon başkanı olmayı beklerken hapishaneye gidecek

Eski Galatasaraylı yıldız George Popescu, yargılandığı transfer yolsuzluğu davasından 2 yıl ceza aldı.

Google Haberlere Abone ol
Popescu, federasyon başkanı olmayı beklerken hapishaneye gidecek

Eski Galatasaraylı yıldız George Popescu, yargılandığı transfer yolsuzluğu davasından 2 yıl ceza aldı. Yarınki Romanya Futbol Federasyonluğu başkanlık seçimlerinin en güçlü adaylarından olan Popescu, fedarasyon başkanı olmayı beklerken demir parmaklıklar arkasına girecek.

Aralarında eski Galatasaraylı futbolcu Popescu'nun da bulunduğu 'Transfer Yolsuzluk' davasının temyiz süreci bugün sonuçlandı. Popescu ile birlikte 7 kişi 6 ila 2 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

'Transferde yolsuzluk ve kara para aklama' davası kasım 2012'de sonuçlanmış, eski Galatasaraylı efsanevi futbolcu Popescu, Rapid Bükreş Kulübü kurucusu George Copos ve Romanya futbolunun önde gelen 8 ismi transferde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle toplamda 37 sene hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Temyiz sürecinde olan dava bugün sonuçlandı. Temyiz mahkemesi verilen cezaları kesinleştirdi. Karar sonrasında Popescu, 2 yıl cezaevinde kalacak.

Bu sonuç en çok Popescu'yu etkiledi. Popescu yarın yapılacak Romanya Futbol Federasyonu seçimlerinde en güçlü aday konumunda idi. Federasyon seçimini kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Karar sonrası Popescu seçimlere katılamayacak.

Popescu'nun 24 saat içinde polise teslim olması gerekiyor. Transfer yolsuzluk dosyası 1999-2005 tarihleri arasında yapılan 12 usulsüz transferden oluşuyor. Bunlardan birisi de 2003 yılında Rapid Bükreş'ten Galatasaray'a transfer olan Florin Bratu. CİHAN

Yorumlar