Plastik mermi ile taraftarı yaralayan polis açığa alındı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın ardından çıkan olaylarda, bir taraftarı plastik mermi ile gözünden yaralayan polis memuru açığa alındı.

Google Haberlere Abone ol
Plastik mermi ile taraftarı yaralayan polis açığa alındı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın ardından çıkan olaylarda, bir taraftarı plastik mermi ile gözünden yaralayan polis memuru açığa alındı.

Karşılaşma sonunda saha dışında taraftarlarla polis arasında çıkan çatışma sırasında 26 yaşındaki Osman Yılmaz, polis tarafından atılan plastik mermi sonucu gözünden yaralanmıştı. Çay ocağında çalışan evli 1 çocuk babası Yılmaz'ın, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Yılmaz'ın, yüzde 80 oranında görme kaybı yaşayabileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olayların araştırılması için müfettiş talep edildiği ifade edildi. Olaylar hakkında bilgi verilerek, maç sonrası taraftarların tepkisinin dışarıda da devam ettiği belirtildi. Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Stat çıkışı, Kültürpark girişinde 100-200 ve merdivenlerinde ise 300-400 kişilik taraftar grubu toplanarak protesto etmeye devam etmişlerdir. Emniyet birimlerince protokol girişinde zincir şeklinde tertibat alınıp megafon ile tüm taraftarların duyacağı şekilde dağılmaları yönünde anons yapılmıştır. Buna rağmen grup uyarıları dikkate almayarak agresif tavırlarını arttırmış, polise taş, şişe gibi sert cisimler atmaya başlamışlardır.

Taraftarların dağılmayıp polise taş atmaya devam etmeleri üzerine dağılmaları için merdivenlere Çevik Kuvvet personeli sevk edilmiş. Müdahale sırasında O.Y isimli taraftarın yaralandığının görülmesi üzerine görevlilerce hemen ambülans ile en yakın hastaneye sevki sağlanmıştır.

Yaralanmaya neden olan durum ile ilgili yapılan incelemede müdahale esnasında G.İ isimli polis memuru olayın heyecanı içerisinde amirlerinden habersiz savunma tüfeği ile kapsül attığı tespit edilmiş ve hakkında gerekli işlemlere başlanılmıştır. Personel, soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. olay ile ilgili çok yönlü incelemeler devam etmekte olup detaylı inceleme için müfettiş talep edilmiştir. Konular hassasiyetle takip edilmektedir."

Olaylarda ayrıca, atılan taşlar ve şişeler nedeniyle 9 polis memurunun da yaralandığı dile getirildi.
CİHAN

Yorumlar