"Planladığımız programla devam ediyoruz"

- A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Akkaya: "(Ekrem Memnun'un dönüşü) Bu yeni yapılanma değil, ilk başladığımız yapılanma" - "Bizden önceki nesiller de çok emek vermişti. Şimdi görev bize geldi. Bunu devam ettireceğiz ve bayrağı teslim edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Planladığımız programla devam ediyoruz"


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın antrenörü Aziz Akkaya, milli takımda bir yıllık başantrenörlüğünün ardından Ekrem Memnun'un kendisinin yerine yeniden görev almasının sorun olmadığını ve daha önce belirledikleri program doğrultusunda ilerlediklerini söyledi.

Aynı zamanda kadın milli takımı altyapı teknik koordinatörlüğü görevini yürüten Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce A Milli Takım'ın başantrenörlüğünde bulunan Ekrem Memnun'un bir yıl aranın ardından görevine dönmesi konusunda, "Bu yeni yapılanma değil, ilk başladığımız yapılanma. Biz 4 senelik bir yapılanma belirlemiştik." ifadelerini kullandı.

Kendisinin basketbol antrenörlüğüne bir yıl ara verdiğine dikkati çeken tecrübeli çalıştırıcı, "Turgay Demirel zamanında Ekrem hoca çağırdı. Beraber bir program yaptık. Ben zaten kadın milli takımının altyapı koordinatörüydüm. Ekrem hoca çok fazla destek verdi. Bir plan ve programla yola çıktık. Bizde o geldi, biz gidelim diye bir şey yok. Bir yere varacağız, ondan sonra karar vereceğiz." diye konuştu.

Ekrem Memnun'un başantrenörlüğe gelmesinin ardında kendisinin eski görevine dönmesinin geçiş dönemi olarak nitelendirilmemesi gerektiğini kaydeden Akkaya, şunları söyledi:

"Plan ve program dahilinde olan bir geçişti. Herkes aynı soruyu soruyor 'ya işte böyle oldu, şöyle oldu' ama öyle bir şey yok. Avrupa Şampiyonası sezon içinde olduğu için böyle bir geçiş oldu. Bir sıkıntı yok devam ediyoruz. İyi bir ekibiz. İyi arkadaşlığımız var. Bütün amacımız olimpiyatlarda madalya almak. Biz zaten böyle bir plan program içindeydik arada öyle şeyler oldu. Avrupa Şampiyonası elemeleri sene içinde olduğu için öyle oldu. Bir sıkıntı yok devam ediyoruz. İyi ekibiz. Güzel bir arkadaşlığımız var. Amacımız olimpiyatlarda madalya almak."

Akkaya, Ekrem Memnun ile kadın basketboluna büyük emek verdiklerini anlatarak, "25 sene önce küçükler yarı finalinde Türkiye Şampiyonası'nda oynadık. Kadın basketboluna çok emek verdik. Bizden önceki nesiller de çok emek vermişti. Onlar da emeklerinin karşılığını aldılar. Çıtayı çok yukarıya çıkardılar. Şimdi görev bize geldi. Bunu devam ettireceğiz ve bayrağı teslim edeceğiz. Bizden sonra gelecek ekip de bunu mutlaka daha ileriye götürecektir." diye konuştu.


- "Çalışacak zamanımız var"


Aziz Akkaya, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde dört yabancı oyuncunun yanı sıra devşirme basketbolcuların da fazla görev almasından dolayı yerlilerin az şans bulduğunu ve bunun olumsuz etkilerinin olabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Dört yabancı olması ve çok fazla devşirmenin oynaması Türk oyuncuların çok fazla süre almamasına sebep oldu. Dört yabancının olmasından dolayı takımlar arasında çok fazla disiplinsizlik olduğunu söyleyebilirim. Final serileri normalde çekişmeli geçerdi fakat 3-0’lık bir seri oldu. Bu daha çekişmeli olabilirdi. Türk oyuncuların çok fazla süre almamasından dolayı biraz üzgünüz. Ama çalışacak zamanımız var, onları tekrar forma sokacağız. Kulüpler açısından dört yabancı olması kendi mantıklarında doğru olabilir. Bütün sıkıntımız yabancı oyuncuların çok fazla süre alması oldu."

Aziz Akkaya, tüm amaçlarının önce elemeleri geçmek ardından 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak olduğunu kaydederek, "Bunun için çalışacağız. Şu an güzel bir ortam var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar