Pistlerin hızlı kraliçeleri

- İzmir'deki sprint kampına katılan milli atletler Emel Şanlı ile Özge Soylu, zorlu şampiyonalar öncesinde ortaya koyacakları performanslarla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor - Milli atlet Emel Şanlı: "Spor yapacağımı düşünmüyordum, beden eğitimi öğretmenimin zoruyla katıldığım kros yarışmasıyla hayatım değişti" - Milli atlet Özge Soylu: "Spora başlarken bu seviyeye geleceğimi beklemiyordum ama iyi çalışma sayesinde ilerledim"

Google Haberlere Abone ol
Pistlerin hızlı kraliçeleri


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen sprint kampına katılan milli atlet Emel Şanlı, beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle katıldığı kros yarışmasına kadar spor yapmayı hiç düşünmediğini, o yarıştan sonra hayatının değiştiğini söyledi.

Milli atletler Emel Şanlı ile Özge Soylu, atletizmde önümüzdeki dönem şampiyonaları öncesinde İzmir'deki sprint kampıyla çalışmalarına devam etti. İki sporcu hazırlıklarını ve gelecekle ilgili planlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Emel Şanlı, yaptığı açıklamada, İzmir kampını en iyi şekilde değerlendirdiklerini, yoğun çalışma programlarının artarak devam edeceğini söyledi.

400 metre ve 400 metre engelli branşlarına odaklandığını belirten Emel Şanlı, şöyle konuştu:

"Biraz daha çalışsam daha iyi derecelere imza atabilirim ama şu anlık bu da yeterli oluyor. Spora 13 yaşında başladım. Beden eğitimi öğretmenim beni kros müsabakalarına soktu. Spor yapacağımı düşünmüyordum, beden eğitim öğretmenimin zoruyla katıldığım kros yarışmasıyla hayatım değişti. O yarışta hiç çalışmadan birinci oldum. Şu anki antrenörüm beni keşfetti ve onun sayesinde bu yerlere gelebildim."

Önlerinde bir çok yarışın olduğunu kaydeden Emel Şanlı, "Elbette hedefim 2020 Olimpiyatları. 2020 Olimpiyatları'na kadar elimizden geleni yapıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız." dedi.


- "İyi çalışma sayesinde ilerledim"


Özge Soylu ise İzmir kampının sağlanan imkanlarla çok verimli bir geçtiğini kaydetti. Sezona planladığı gibi başladığını aktaran Özge Soylu, önümüzdeki dönemi en iyi şekilde değerlendirmek istediğini söyledi.

Özge, spora çoğu arkadaşının olduğu gibi beden eğitimi öğretmeni sayesinde başladığını belirterek, "Spora şimdiki antrenörümün beden eğitimi öğretmeni olan eşi sayesinde başladım. Hentbol takımı için başvurduğumda benim sprint özelliğimi gördü ve atletizme davet etti, öyle başladım." diye konuştu.

Öncelikli hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu kaydeden Özge Soylu, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreçte İslam Oyunları ve salon şampiyonaları var. Oralarda en iyi sonuçları almak için çalışacağım. Spora başlarken bu seviyeye geleceğimi beklemiyordum ama iyi çalışma sayesinde ilerledim. Bu yükselmeyle birlikte milli takım sporcusu olarak bu noktalara kadar gelmeyi başardım."

Yorumlar