Pistlerin en hızlı ve kalabalık ailesi

- Motosiklet tutkusunu 8 yıl önce pistlere taşıyan Yasin Işık, iki oğlu, kardeşi ve yeğeniyle süpermoto yarışlarında şampiyonluklar kovalıyor - Süpermoto Türkiye Şampiyonası'nda 3 birincilik elde eden Işık ailesinin yeni hedefi uluslararası yarışlarda şampiyonluklara ulaşmak - Yasin Işık: "Motosiklet sporuna gönülden bağlı bir aileyiz, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun çizdiği yolda uluslararası organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Pistlerin en hızlı ve kalabalık ailesi


UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Motosiklet tutkusunu 8 yıl önce pistlere taşıyan Yasin Işık,Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Süpermoto Türkiye Şampiyonası'nda iki oğlu, kardeşi ve yeğeniyle şampiyonluklar kovalıyor.

Süpermoto Türkiye Şampiyonası'nda bu yıl Süpermoto A, Süpermoto B ve KNN54 Kupası’nda 3 şampiyonluk elde eden Işık ailesinin en büyüğü Yasin Işık (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosiklet tutkusunu 8 yıl önce pistlere taşıyarak yarışlara katılmaya başladığını söyledi.

Bu yıl Süpermoto B kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazanan Yasin Işık, oğulları Taha (11) Onur (9), kardeşi Yusuf (19), ağabeyinin oğlu Adem (8) ile birlikte süpermoto yarışlarına katıldıklarını ifade etti.

Sezonun kendileri için oldukça başarılı geçtiğini kaydeden Yasin Işık, "Kardeşim Yusuf Süpermoto A'da, ben Süpermoto B'de, oğlum Onur KNN54 Kupası’nda Türkiye şampiyonluğunu elde etti." dedi.


- Motosiklet bizim yaşam biçimimiz

Motosiklet sporuna olan ilgisinin babasından kaynaklandığını, küçüklüğünden itibaren motosiklet kullandığını aktaran Işık, "Motosiklet bizim yaşam biçimimiz." diye konuştu.

Kendisinin 2008 yılında yarışlara katılmaya başlamasının ardından önce kardeşi Yusuf'un daha sonra da çocuklarının hep beraber pistlere çıktıklarını kaydeden Işık, artık uluslararası organizasyonlara katılmayı hedeflediklerini kaydetti.

Işık, yarışlara yaklaşık 15 motosikletle gittiklerini aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Motosiklet sporuna gönülden bağlı bir aileyiz, Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun çizdiği yolda uluslararası organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz. Önemli olan kardeşim ve küçüklerin başarılı olması. Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de motosiklet sporuna çok önemli hizmetler etti ve dünya şampiyonu oldu. Bununla yetinmeyip genç yetenekleri yetiştiriyor. Oğullarım ve yeğenime de Kenan destek oluyor. İnşallah onlar da Kenan Sofuoğlu'nun çizdiği yolda ilerleyecek."


-"En hızlı olmak istiyorum"

Süpermoto Türkiye Şampiyonası Süpermoto A'da şampiyonluğu elde eden Yusuf Işık ise ailecek pistlerde mücadele etmenin keyifli olduğunu söyledi.

Bu yıl süpermotoda pistlerin en hızlısı olmayı başardığını kaydeden Yusuf Işık, "Önümüzdeki yıl daha iyi olmak istiyorum, bu nedenle daha çok çalışacağım. Kenan Sofuoğlu'na çok teşekkür ediyorum, bildiklerini her zaman bizimle paylaşıyor, ben de bildiklerimi yeğenlerime gösteriyorum. Bu yıl 3 şampiyonluk elde ettik, gelecek sene daha iyi dereceler hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

KNN54 Kupası'nda şampiyon olan Onur Işık ise her yıl derecelerini dahada geriye çekmeyi başardığını aktarırken, motosiklet sporunu çok sevdiğini anlattı.


Yorumlar