Pistin rekorları Erzurum'da kırıldı

- Bayrak takımlarının mücadele ettiği Erzurum Challenge Cup ile Türkiye Atletizm Şampiyonasında 4x100 ve 4x400 metre erkekler bayrak, 4x100 kadınlar mücadelelerinde Türkiye rekorları kırıldı - Jak Ali Harvey, 100 metrede 9.92’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı

Google Haberlere Abone ol
Pistin rekorları Erzurum'da kırıldı

ERZURUM (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından bayrak takımlarının katılımıyla düzenlenen Erzurum Challenge Cup ile Türkiye Atletizm Şampiyonasının son gününde kadın ve erkeklerde beş Türkiye rekoru kırıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pisti'ndeki yarışların son günü rekorlara sahne oldu.

Milli atletler Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey, İzzet Safer ve Ramil Guliyev’in oluşturduğu dörtlü, 4x100 metre erkek bayrak yarışında 38.31'lik dereceyle birinciliği elde edip, Türkiye rekoru kırdı.

Olimpik baraj periyodunda en iyi iki derecesi 38.68 ve 38.31 olan Türkiye, derece ortalamasıyla Rio’ya gidecek sekiz takım arasında yer almak için çok önemli bir adım atmış oldu. Dünya listesinde dördüncü sıraya yükselen Türkiye dörtlüsü, 16 Haziran’da Stockholm’de Diamond Lig etabında yarışacak.


- Erkekler 4x400 takımı da rekor kırdı


Erkekler 4x400 takımı da 3.02.22 koşarak Türkiye rekorunu yeniledi.

Halit Kılıç, Batuhan Altıntaş, Yasmani Copello Escobar ve Yavuz Can'dan oluşan dörtlü, 3.03.92 olan beş yıllık Türkiye rekorunu 3.02.22'ye indirdi.

Türkiye takımı, bu dereceyle olimpiyat için potaya girmiş oldu. İki hafta sonra yapılacak Balkan Şampiyonasında yakın bir derece gelmesi halinde, dünya listesinde 6. sıraya tırmanan Türkiye de bu dalda da olimpiyat vizesi alabilecek.


- Jak Ali Harvey rekor kırdı


Milli atlet Jak Ali Harvey, 4x100 bayrak mücadelesinin ardından gün sonunda 100 metre mücadelesini kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.

Kendisine ait Türkiye rekorunu da 10 saniyenin altına indiren Jamaika doğumlu milli atlet Jak Ali, yarışta 9.92'lik derece yaparak dünya sıralamasında da dördüncü sıraya yerleşmeyi başardı.

Listede Harvey’in önünde sadece Jimmy Vicaut, Usain Bolt ve Femi Ogunode var.


- Yıldızlar ve gençlerde rekor


Erzurum’da 4x100 kadınlar mücadelesinde de Türkiye rekoru çıktı. Melike Malkoç, İpek Usta, Edanur Kılıç ve Mizgin Ay dörtlüsü, 46.35 koşarak hem 48.02'lik yıldızlar, hem de 47.24'lük gençler rekorunu kırdı.

Yarışlar sonunda erkeklerde sırıkla atlamada Ümit Rasim Turhan, cirit atmada Nur Muhammet Maviş, gülle atmada Murat Gündüz, üç adım atlamada Berkan Dinar ve 200 metrede Mustafa Yağmurlu birinci oldu.

Kadınlarda ise çekiç atmada Elif Koçak, disk atma Nurten Mermer, uzun atlamada Emel Tuğrul, yüksek atlamada Kadriye Aydın, 200 metre büyük kadınlarda İlkay Avcı birinciliği elde etti.


Yorumlar