Pınar Karşıyaka: 66 - Anadolu Efes: 65

Salon: AnkaraHakemler: Recep Ankaralı, Murat Biricik, Fatih ArslanoğluPınar Karşıyaka: Barış Hersek 8, Can Altıntığ 7, Dixon 19, Batista 14, Diebler 9, Williams 5, Soner Şentürk, İnanç Koç, Mutlu Demir 4Anadolu Efes: Doğuş Balbay 4, Vasileiadis 12, Kerem.

Google Haberlere Abone ol
Pınar Karşıyaka: 66 - Anadolu Efes: 65

Salon: Ankara
Hakemler: Recep Ankaralı, Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu
Pınar Karşıyaka: Barış Hersek 8, Can Altıntığ 7, Dixon 19, Batista 14, Diebler 9, Williams 5, Soner Şentürk, İnanç Koç, Mutlu Demir 4
Anadolu Efes: Doğuş Balbay 4, Vasileiadis 12, Kerem Gönlüm 12, Savanovic 5, Gordon 2, Birkan Batuk 3, Planinic 17, Bjelica 10, Cedi Osman
1. periyot: 20-16
Devre: 35-35
3. periyot: 52-53
Sonuç: 66-65

Ankara’da bugün oynanan final maçında Anadolu Efes’i 66-65 yenen Pınar Karşıyaka Spor Toto Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

5 Şubat Çarşamba günü Ankara’da başlayan Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8’li Finalleri bugün oynanan final maçı ile sona erdi. Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında oynanan final maçında rakibini 66-65’lik skorla mağlup eden Pınar Karşıyaka kupaya uzandı. Esteban Batista 14 sayı, Lee Dixon 19 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile maçı tamamladı.

Maçın yıldızı Pınar Karşıyaka takımından Lee Dixon olurken oyuncuya ödülünü Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya verdi. Final maçının ardından düzenlenen törende Pınar Karşıyaka kupasını Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TBF Başkanı Turgay Demirel’in elinden aldı.

Maça iki takım da etkili savunma yaparak başlarken, Pınar Karşıyaka Lee Dixon-Jon Diebler ikilisi ile skor üretti. İstanbul temsilcisi boyalı alan sayıları ile rakibine karşılık verse de ilk periyodu 20-16 İzmir temsilcisi önde tamamladı. İkinci periyotta Pınar Karşıyaka Esteban Batista’nın pota altındaki etkinliği ile skor üretti. Anadolu Efes ise hücum ribaundlarında rakibine üstünlük sağlarken ikinci top şanslarını Zoran Planinic, Birkan Batuk ve Konstantinos Vasileidais ile iyi değerlendirdi. İlk yarı 35-35 eşitlikle tamamlandı.

Üçüncü periyotta Milko Bjelica ile içerden ve dışarıdan sayılar bulan Lacivert Beyazlılar, Lee Dixon ve Barış Hersek’i durdurmakta zorlandı. Son periyoda 52-53 Anadolu Efes üstünlüğünde girildi. Birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın final periyodundaki mücadelesinde Kerem Gönlüm ile Zoran Planinic’in sayılarına engel olamayan İzmir temsilcisi, sert savunmaya Lee Dixon ile iyi hücum ederek oyundan kopmadı. Karşılaşmanın son bölümünü daha az hatayla oynayan Pınar Karşıyaka maçtan da 66-65 galip ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar