Peugeot destekli ekip 4'üncü zaferini Eskişehir'de kazandı

Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Eskişehir Rallisi ile birlikte bu sezon 4'üncü zaferini elde etti.

Google Haberlere Abone ol
Peugeot destekli ekip 4'üncü zaferini Eskişehir'de kazandı
Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 5'inci yarışı olan ve bu yıl Avrupa Ralli Kupası'na aday olarak düzenlenen Eskişehir Rallisi, 3-4 Eylül 2016'da gerçekleştirildi.

Espark önünden başlayan rallinin ilk gününde, Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz özel etapları ile Büyükşehir Belediyesi seyirci özel etabı geçildi. Peugeot 208 T16 R5 ile mücadele eden Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, ilk etapla birlikte ele geçirdikleri liderliği gün sonuna kadar korumayı başararak günü, en yakın rakiplerinin 64.9 saniye önünde, ilk sırada tamamladı.

Ekipler, zorlu rallinin ikinci gününde Cahit Alkan ve Aydan Akal etaplarını geçtikten sonra RedBull.com avantaj etabında kozlarını paylaştı. Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor pilotları Avcı-Gücenmez, bitiş podyumuna ilk sırada ulaşan ekip oldu. Milli sporcular Avcı-Gücenmez, bu zaferle 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda liderliklerini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası, 24-25 Eylül tarihlerinde İstanbul Anadolu yakasındaki İSOK İstanbul Rallisi ile devam edecek, 29-30 Ekim tarihlerinde Çorum’daki Hitit Rallisi ile de sona erecek.

Yorumlar