"Peri masalı daha bitmedi"

- Leicester City'yi Birinci Lig'e çıkaran İngiliz teknik adam Milne: "Harika bir sezon geçirdiler. Eşi benzeri olmayan bir şampiyonluk kazandılar." -"Bence peri masalı daha bitmedi. Leicester City gelecek sezon Avrupa'daki fırsatları değerlendirmek için elinden geleni yapacaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Peri masalı daha bitmedi"


LONDRA (AA) - YUNUS KAYMAZ - İngiliz teknik adam Gordon Milne, bir dönem çalıştırdığı Leicester City'nin harika bir sezon geçirerek eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attığını ancak "peri masalı"nın daha bitmediğini söyledi.

İngiliz futbolcu Gary Lineker'in de forma giydiği Leicester City'yi 1982-83 sezonunda Birinci Lig'e çıkaran, ardından Beşiktaş'ın başına geçerek siyah-beyazlı ekibi üst üste üç kez şampiyonluğa taşıyan Gordon Milne, 132 yıllık geçmişe sahip mavi-beyazlı ekibin tarihindeki ilk şampiyonluğunu Anadolu Ajansı'na değerlendirdi.

İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'nin yönetimindeki Liecester City'nin çok fazla para harcamadan ve takımı istikrarlı bir çizgide tutarak şampiyonluğa uzandığını belirten 79 yaşındaki Milne, "Harika bir sezon geçirdiler. Eşi benzeri olmayan bir şampiyonluk kazandılar. Bu başarı, bir takımın nasıl yönetileceği ve nasıl futbol oynayacağıyla ilgili örnek bir başarıdır." diye konuştu.

Bu sezon Leicester City'nin Premier Lig'deki performansının bütün futbolseverler tarafından keyifle takip edildiğini dile getiren deneyimli teknik adam, doğru futbolcuların doğru pozisyonlarda forma giydiğini kaydetti.

Şampiyonluğun en büyük favorileri Manchester United, Manchester City ve Arsenal'ın tat vermediğine dikkati çeken Milne, "Chelsea'de de farklı nedenlerden dolayı güzel bir oyun göremedik. Leicester City bu durumdan faydalandı ve güzel oyunuyla fark yarattı." dedi.

Milne, Leicester City'nin başarısının ardından büyük kulüplerin transfer politikalarını gözden geçirip geçirmeyeceğiyle ilgili soruya, "Eğer en iyi oyuncuları takıma katabilecek güçteyseniz, bu her zaman avantaj olur. Leicester City'nin bu sezonki başarısının, büyük kulüplerin bu tavrını değiştireceğini düşünmüyorum. En iyi futbolcuları transfer ederek kupa alacaklarına inanıyorlar. Leicester City'yi zorlayan takım bence Tottenham'dı. Leicester'ın elindeki futbolcuları doğru kullanması ve menajerin doğru yönetimi diğer takımlar için elbette örnek olacaktır." yanıtını verdi.


- "Vardy ve Mahrez takımdan ayrılmaz"

İngiliz teknik adam, bu sezon takımın skor yüküne katkı sağlayan ve büyük takımların transfer listesinde yer alan Jamie Vardy ve Riyad Mahrez'in başka bir ekibe gideceklerini düşünmediğini belirtti.

Leicester'ın gelecek sezon tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde boy göstereceğini anımsatan Milne, "Bence peri masalı daha bitmedi. Leicester City gelecek sezon Avrupa'daki fırsatları değerlendirmek için elinden geleni yapacaktır. Gelecek sezon için kadronun aynen korunması ve hiçbir futbolcunun ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kante, Mahrez ve Vardy gibi futbolcular gelecek sezon daha da güçlenecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Leicester City'den önce Nottingham Forest'ın benzer bir başarıya imza attığını aktaran Milne, 1978 yılında şampiyon olan kırmızı-beyazlı ekibin üst üste iki yıl Avrupa Kupası'nı müzesine götürdüğünü hatırlattı.

Kendisine Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde de sık sık en beğendiği futbolcunun sorulduğunu ifade eden İngiliz teknik adam, "Leicester'da bir oyuncudan ziyade takım başarısından bahsedilebilir. Mükemmel takım ruhuyla nelere ulaşılabileceğini gösterdiler. Mahrez'in ya da Vardy'nin başarıları elbette yadsınamaz ama bu golleri tek başlarına atamazlardı." şeklinde konuştu.

Yorumlar