Passolig'den 'Passolig Kart' açıklaması

Passolig İletişim Ajansı, Passolig Kart’ın tüketici haklarını ihlal eden bir ürün olduğu konusunda kamuoyunda yanlış algı oluşturulmak istendiği gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı.Passolig Kart’ın, bugün Türk tüketicisine sunulan...

Google Haberlere Abone ol
Passolig'den 'Passolig Kart' açıklaması

Passolig İletişim Ajansı, Passolig Kart’ın tüketici haklarını ihlal eden bir ürün olduğu konusunda kamuoyunda yanlış algı oluşturulmak istendiği gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı.

Passolig Kart’ın, bugün Türk tüketicisine sunulan kredi kartı-banka kartı-taraftar kartı programları içinde hem maliyet hem de sağladığı faydalar ve sahip olduğu özellikler açısından benzersiz avantajlar sağladığı belirtilen açıklamada, “Tüketicinin ödediği kart ücretinin önemli bir kısmını tercih edilen kulübe ödeyen, kalan tutardan basım ve işletim maliyetleri de düşüldüğü zaman bu programın herhangi bir kar imkanı olmadığı açıkça görülüyor. Passolig Kart’ın, piyasada ortalama 75 TL fiyatla sunulan diğer kredi / banka kartı programları ve tek özelliği maç bileti alınmasında mecbur tutulan ve yüksek fiyattan satılan taraftar kart programlarıyla kıyaslanmadan, tüketicinin aleyhine, fırsatçı bir ürün gibi lanse edilmesi konuyu detaylarıyla bilen tüm tarafları hayrete düşürmektedir.” denildi.

PASSOLİG'İN ÖZELLİKLERİ HATIRLATILDI

"Kaldı ki taraftarın ödediği her kuruşun değerini bilerek, onlara bu bedelleri hemen geri kazandıracak programlar da Passolig Kart’la beraber sunuluyor." şeklinde süren açıklamada, kartın özellikleri rakamlar ışığında şöyle aktarıldı:

"Akla gelen ilk soru bu kartlardan ne kadar kullanım ücreti alındığı… Passolig Kart’tan alınan yıllık e-bilet kullanım bedeli 15 TL… Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor için bu tutar 25 TL... Bu bedelin sadece 7.95 TL’si kartı ihraç eden kurum tarafından, o da plastik ve personalizasyon bedelini karşılamak için tahsil ediliyor. Geri kalan tüm tutar kulüplere kalıyor.

Örneğin, Galatasaray 25 TL ücretin tam 17,05 TL’sini gelir olarak elde ediyor. Üstelik taraftar ödediği yıllık e-bilet bedelinin çok daha fazlasını günlük hayatında kartını kullanarak geri alıyor.

Kart sahipleri Türkiye’nin en büyük akaryakıt istasyonundan yakıt aldıklarında 15 TL kazanıyor… Ülkemizin en köklü süpermarket zincirinden günlük alışverişlerini yaptıklarında 10 TL geri alıyorlar. Dünyaca ünlü fast food zincirinden indirimli menü aldıklarında ise 10 TL az ödüyorlar.

Bütün bu markalardan bağımsız olarak, kredi kartı ile 200 TL alışveriş yapıldığında da 20 TL avantaj sağlıyor. Bu fırsat ve faydaları alt alta koyduğumuzda da elde ettiği somut değer 100 TL’yi aşıyor.

Kullanıcının ödediği bedel 25 TL, aldığı fayda 100 TL. Tam 75 TL net kazanç sağlanıyor.”

CİHAN

Yorumlar