'Parma'yı kurtar'

Parma'da yaşanan sıkıntılar çok büyük boyutlara ulaştı. Ligden düşürülen takımın kaptanı Lucarelli, sorumlunun federasyon olduğunu söylerken, takımın efsaneleri iflası önlemek için sosyal medyada 'SaveParma' (Parma'yı kurtar) kampanyası başlatt

Google Haberlere Abone ol
'Parma'yı kurtar'
Parma'da yaşanan sıkıntılar aşırı iri boyutlara ulaştı. Ligden düşürülen takımın kaptanı Lucarelli, sorumlunun federasyon olduğunu söylerken, takımın efsaneleri iflası önlemek için sosyal medyada 'SaveParma' (Parma'yı kurtar) kampanyası başlattı.

Yaşadığı mali kriz itibarıyla Serie A’da düşürülen İtalya’nın kökünden takımı Parma’da kaptan Alessandro Lucarelli, durumun sorumlusunun İtalya Federasyonu olduğunu savundu. La Gazetta dello Sport’a konuyla ilgili izahat oluşturan uzman oyuncu, kulüp çalışanlarının ve futbolcuların 8 aydır aylık alamadığını belirterek, İtalya Futbol Federasyonu’nun takımları için gereken vakitte devinim etmediğini ve tedbir almadığını söyledi.

‘Buna izin verilmesi ayıp’

Federasyonun bu tip halleri engellemek için sahip bulunduğu sorumlulukların farkında olması gerektiğini belirten kaptan, “Yetkililer, sırf Udinese maçından öncelikle kulübe uğradı. Daha öncelikle neredeydiler? Sadece 1 Euro bedelle el değiştiren bir kulüpte, iki değişik başkan zamanında bunların olmasına izin verilmesi aşırı ayıp bir durum. Kurumların, bireylerin haklarını korumadığı açık” dedi.

Yıldızlar kampanya başlattı

Önümüzdeki sezon Serie B’de savaş edecek takımı, eski yıldızları unutmadı. Kulübü karabataktan kurtarmak için sosyal medya üstünden ‘SaveParma’ (Parma’yı kurtar) kampanyası başlatan Hernan Crespo ve Lucarelli, kulüplerinin hiç değilse iflastan kurtulmasını istiyor. Kısa vakitte aylık ödemelerini ve para akışını sağlaması gereken kulübü 19 Mart’ta açıklanacak karar sonucunda iflas edip etmediği kesinlik kazanacak.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar