Paraşütçüler, Çengeller Köyü'nde bir araya geldi

- Hasan Dağı'nda yamaç paraşütü atlayışı yapanlar, 2 bin 500 metre irtifaya kadar çıktı

Google Haberlere Abone ol
Paraşütçüler, Çengeller Köyü'nde bir araya geldi


BİLECİK (AA) - İstanbul Sportif Havacılık Kulübü üyeleri, Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Çengeller köyü Hasan Dağı'nda yamaç paraşütü atlayışı yaptı.

Çengeller Köyü muhtarlığı tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 1150 rakımlı Hasan Dağı'na çıkan 7 kişilik grup, atlayışını gerçekleştirdi.

Kulüp üyesi Hakan Kırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasan Dağı'nın irtifa olarak yamaç paraşütleri uçuşları için çok güzel bir bölge olduğunu söyledi.

Rüzgarın güzel olması durumunda uçuşlarının daha iyi gerçekleştiğini ifade eden Kırlı, ''Köy muhtarımıza misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Geçen hafta burada 2 bin 500 irtifalara çıktık, tepenin yüksekliği bin 150 metre güzel oluyor. Tüm yamaç paraşütü yapacak arkadaşları bu bölgeye davet ediyoruz. Burası bütün paraşütçülerin memnun kalacağı bir bölge.'' diye konuştu.

Köy muhtarı Mehmet Aysan da Hasan Dağı'nın mesire alanı olarak kalmasını istediklerini belirterek, "Buraya çıkmak için 13 kilometre yol yaptık. Yetkili merciler de bizlere destek olursa bu mesire alanında festival yapmayı amaçlıyoruz. Davetimiz üzerine gelen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar