Paralimpik yüzücülerin hedefi olimpiyat madalyası

- Milli sporcu Beytullah Eroğlu: "2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan madalya ile dönmek için çalışıyorum" - Milli yüzücü Özlem Kaya: "Oyunlarda finale kalıp kürsüye çıkmayı hedefliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Paralimpik yüzücülerin hedefi olimpiyat madalyası


İSTANBUL (AA) - TUNCAY KAYAOĞLU - Bedensel engelli milli yüzücüler Beytullah Eroğlu ve Özlem Kaya, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda madalya hedeflediklerini söyledi.

Eylül ayında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın hazırlıklarını Cebeci Spor Komplesi'nde yoğun bir tempoda sürdüren milli yüzücülerden Beytullah Eroğlu, hedefinin madalya olduğunu belirtti.

Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü bulunan milli yüzücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftanın 6 günü antrenman yaptığını kaydederek, "Günde çift antrenman yapıyorum. Olimpiyatlara az kaldı. Hazırlıklarım gayet yoğun bir şekilde geçiyor." dedi.

Beytullah Eroğlu, derecelerini geliştirmek için yoğun çaba gösterdiğini aktararak, "Daha da iyi olacağım. İki aylık bir zamanımız var. Daha iyi olması gerekiyor ve olacak." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2012 Paralimpik Oyunları'nda madalyayı kaçırdığını anlatan 21 yaşındaki sporcu, "Bu sefer Türkiye'ye madalya ile dönmek istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum." şeklinde görüş bildirdi.


- Özlem Kaya: "Kürsüye çıkmayı hedefliyorum"


2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda yarışacak milli yüzücü Özlem Kaya da hedefinin kürsüye çıkmak olduğunu kaydetti.

Yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan milli sporcu, "Madalya kazanmayı çok istiyorum. Oyunlarda finale kalıp kürsüye çıkmayı hedefliyorum." açıklamasında bulundu.

Yedi yaşından beri yüzdüğünü ve yüzerken de kendini mutlu hissettiğini anlatan Özlem Kaya, "Havuz benim ikinci evim." diye konuştu.

2016 Rio Paralimpik Oyunları öncesinde şu ana kadar 66 milli sporcu kota almayı başardı. Oyunlarda milli yüzücülerden Beytullah Eroğlu, 50 metrede hem sırtüstü hem de kelebekte, Özlem Kaya ise 50 metre kelebek ve 100 metre kurbağalamada yarışacak.

Yorumlar