Paralimpik teniste Rio kotası

- Kadınlar tekerlekli sandalye tenisinde, dünya sıralamasında ilk 28'e giren Büşra Fatma Ün, bu kategoride paralimpik oyunlarına kota alan ilk sporcu oldu

Google Haberlere Abone ol
Paralimpik teniste Rio kotası


ANKARA (AA) - Milli sporcu Büşra Fatma Ün, kadınlar tekerlekli sandalye tenisinde dünya sıralamasında ilk 28'e girerek 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Büşra, kota için puan toplama süresinin dolmasıyla, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından oluşturulan dünya sıralamasında 31. sırada yer aldı. Sıralamadan öndeki 3 kişinin çıkarılmasıyla ilk 28'e yükselen Büşra, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota aldı. Büşra böylece bu kategoride, paralimpik oyunlara katılma hakkı elde eden ilk milli sporcu oldu.

Türkiye, tekerlekli sandalye branşında daha önce 2008 Pekin Paralimpik Oyunları'nda erkeklerde temsil edilmişti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büşra'nın sezon boyunca, yurt dışında 25'in üzerinde turnuvaya katıldığını belirterek, "Büşra çok büyük gayret gösterdi. Burada sponsor desteğinin de çok katkısı oldu. Büşra hak ettiği kotaya kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcumuzu kutluyorum." dedi.

Tekerlekli sandalye tenisiyle birlikte 8. branşta kota aldıklarını dile getiren Uztürk, "Bu alanda da bir ilke imza atmış olduk. Bugüne kadar federasyon olarak olimpiyatlarda en çok 7 branşta mücadele vermiştik." diye konuştu.

Yorumlar