Paralimpik tenisçi hedefini belirledi

- Milli tenisçi Büşra Fatma Ün: "Bundan sonra hedefim ABD, Wimbledon, Avustralya ve Fransa Açık gibi grand slam turnuvalarına ve paralimpik oyunlarına düzenli olarak katılmak"

Google Haberlere Abone ol
Paralimpik tenisçi hedefini belirledi


İZMİR (AA) - Kadınlar tekerlekli sandalye tenisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden milli sporcu Büşra Fatma Ün, oyunlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

Son 6 yıldır Kültürpark Tenis Kulübünün desteğiyle antrenmanlarını sürdüren ve yurt dışında katıldığı turnuvalarda elde etttiği başarılarla dünya sıralamasında ilk 32'ye giren 22 yaşındaki milli tenisçi, oyunlarda iyi bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine çekmeyi hedeflediğini ifade etti.

Rio'ya Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile Uluslararası Tenis Federasyonunun (ITF) özel davetiyle gideceğini dile getiren Büşra Fatma Ün, şunları kaydetti:

"Paralimpik Oyunları'nda tekerlekli sandalye tenisiyle birlikte 8. branşta kota elde ettik. Bu alanda da bir ilke imza atmış olduk. Bugüne kadar engelli sporcular olarak oyunlarda en çok 7 branşta mücadele vermiştik. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bundan sonra hedefim ABD, Wimbledon, Avustralya ve Fransa Açık gibi grand slam turnuvalarına ve paralimpik oyunlarına düzenli olarak katılmak."

Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu ise Büşra Fatma Ün'e kulüp olarak sağladıkları desteği sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar