Paralimpik Olimpiyatları Rusya’nın kırdığı yeni rekorla sona erdi

Soçi 2014 Paralimpik Olimpiyatları, dün yapılan son yarışların ardından düzenlenen törenle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Paralimpik Olimpiyatları Rusya’nın kırdığı yeni rekorla sona erdi

Soçi 2014 Paralimpik Olimpiyatları, dün yapılan son yarışların ardından düzenlenen törenle sona erdi. Rusya, kazandığı 80 madalya ile Avusturya’nın 30 yıllık rekorunu kırdı.

Kapanış töreni, Fişt Stadyumu’nda yapılan gösterilerin ardından havai fişek gösterisiyle yapıldı. Kazanılan madalya sayısında rakiplerine açık ara fark atan Rusya, Paralimpik Olimpiyatları’nda 30 yıllık rekoru kırdı. Toplamda 80 madalya kazanan Rusya, Avusturya’nın 1984 yılındaki 70 madalyalık rekorunu geride bıraktı. Ancak Avusturya’nın yine aynı yılda 34 altın kazanarak kırdığı rekoru henüz aşılmadı.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ KATILDI

Türkiye iki sporcu ile Paralimpik Kış Olimpiyatları’na ilk kez katıldı. Soçi’de Türkiye’yi milli kayakçılar Esat Bayındırlı ve Mehmet Çekiç temsil etti. Ancak Türk sporcular dereceye giremeden yarışlara veda etti. Altın sayısında göre Rusya 30 altın, 28 gümüş ve 22 bronz ile ilk sırada yer alırken 9 altın, 5 gümüş ve 1 bronz ile Almanya ikinci 7 altın, 2 gümüş ve 7 bronz ile Kanada üçüncü oldu. En çok madalya sayısına göre 80 madalya ile Rusya yine birinci olurken 25 madalya ile Ukrayna ikinci ve 18 madalya ile ABD üçüncü oldu. CİHAN

Yorumlar