Paralimpik okçunun hedefi, Rio’da madalya

- 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda ok atacak milli sporcu Naci Yenier, Rio’da altın madalyayı hedefliyor - Naci Yenier: “Hedefim Rio’da dünya rekoru kırarak, Türk bayrağını dalgalandırmak”

Google Haberlere Abone ol
Paralimpik okçunun hedefi, Rio’da madalya

ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı'nda makaralı yay kategorisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye’yi temsil edecek sporcu Naci Yenier, Rio'da rekor kırarak altın madalya kazanmak istiyor.

Ankara'daki son kampta 7-18 Eylül tarihlerinde Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Paralimpik Oyunları'na hazırlanan paralimpik okçu, AA muhabirine "Hedefim Rio'da dünya rekoru kırarak, Türk bayrağını dalgalandırmak." dedi.

Geçirdiği trafik kazasından sonra ilk müdahalenin yanlış yapılması sonucu engelli olan Naci Yenier, okçulukla 4 yıl önce bir otelin animasyon etkinliğinde tanıştığını söyledi. Yenier, okçuluğa Marmara Okçuluk Kulübü'nde başlamasının ardından kısa sürede Paralimpik Oyunlara katılmaya hak kazandığını belirtti.

Türkiye'yi Rio'da temsil edeceği için gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden milli okçu, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gitmeye hak kazandığı Çek Cumhuriyeti'ndeki Dünya Sıralama Yarışması'ndan sonra daha yoğun bir çalışma programı uyguladığını anlattı.


- "Eşim hayalimi biliyor, beni çok destekliyor"


Rio'da dünya rekoru kıracak bir performans sergileyerek kürsüye çıkmayı hedefleyen milli sporcu, eşi Serap Yenier’in en büyük destekçisi olduğunu belirtti. Hazırlıklarının yoğunluğu nedeniyle evine çok nadir gidebildiğini söyleyen paralimpik okçu, şunları söyledi:

"Eşimin yaptığı büyük fedakarlık. Evime çok uzun zaman gidemiyorum. Çalışmalarımız çok yoğun devam ediyor. Eşim hayalimi biliyor ve beni bu konu da çok destekliyor. Yoksa 4 yıl kadar kısa bir sürede hedefime yaklaşamazdım."


- Avcı: "Kimi zaman hiç ara vermeden çalışıyor"


Bedensel Engelli Okçuluk Milli Takımı'nda makaralı yay kategorisinde Rio'ya gidecek sporcuları çalıştıran teknik direktör İzzet Avcı, Naci Yenier'in performansını değerlendirdi.

Avcı, milli sporcunun hedefine ulaşmak için yoğun olarak çalıştığını aktararak, "Naci, büyük bir azim ve kararlılıkla hedefini gerçekleştirmek için kimi zaman hiç ara vermeden çalışıyor. Hedefine ulaşacağına inanıyorum. Sporcularıma güvenim tam." ifadelerini kullandı.

Yorumlar