Paralimpik masa tenisçiler Rio'ya hazırlanıyor

- Paralimpik Masa Tenisi Milli Takımı, Almanya ile ortak kamp yaptı - Milli Takım Antrenörü Pehlivanlı: "Alman Millli Takımı ile gerçekleştirdiğimiz ortak kamp, iki takım için Rio Paralimpik Oyunları hazırlıkları kapsamında çok yararlı oldu" - "2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndaki hedefimiz altın madalya"

Google Haberlere Abone ol
Paralimpik masa tenisçiler Rio'ya hazırlanıyor


ANKARA (AA) - Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları hazırlıkları kapsamında Alman Milli Takımı ile Ankara'da ortak kamp yaptı.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) 3 Temmuz'da başlayan kamp sona erdi. Kampta, Türk Milli Takımı'ndan, dokuzu 7-18 Eylül tarihlerindeki Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak 17, Alman Masa Tenisi Milli Takımı'ndan ise 15 paralimpik sporcu yer aldı.

Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı Antrenörü Abdullah Pehlivanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Almanya ile karşılıklı ikili kamp yaptıklarını anlatan Pehlivanlı, şöyle konuştu:

"Kamp programlarımızdan biri de Alman Milli Takımı ile düzenlediğimiz bu kamptı. Daha önce Almanya'da gerçekleştirdiğimiz ortak kampı bu sefer Ankara'da TOHM'da gerçekleştirdik. Alman Millli Takımı ile gerçekleştirdiğimiz ortak kamp, iki takım için Rio Paralimpik Oyunları hazırlıkları kapsamında çok yararlı oldu."

Paralimpik Oyunları'nda madalya hedefi bulunan Almanya ile ortak kampın sporculara önemli katkılar sağlayacağını belirten Pehlivanlı, Almanya'nın kendi klasmanında güçlü bir takım olduğunu dile getirdi.

Pehlivanlı, kampın milli takım sporcularını görme açısından olumlu geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"2016 Rio Paralimpik Oyunları'na dair beklentimiz oldukça yüksek. Son iki paralimpik oyunlarında madalya getiren bir branşız. Bizim hedefimiz büyük. Neslihan Kavas, 2008 Pekin ve 2012 Londra Paralimpik Oyunları'ndan bronz ve gümüş madalya ile dönmüştü. 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndaki hedefimiz altın madalya."

Teknik direktör Yusuf Kılıçkaya, antrenörler Abdullah Pehlivanlı, Bülent Baran ve Burçak Keskin gözetiminde Rio'ya gidecek takım, sporcular Neslihan Kavas, Abdullah Öztürk, Ali Öztürk, Nesim Turan, Kübra Korkut, Hatice Duman, Nergiz Altıntaş, Süleyman Vural ve Ümran Ertiş'ten oluşuyor.

Yorumlar