Panzer ile Horoz yarı final için kapışıyor

Brezilya’nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları başlıyor. Gruplarında ilk sırayı alan takımların tamamı son 8’e kalma başarısı gösterdi.Çeyrek finale sadece iki kıtadan takımlar kaldı. Avrupa’dan...

Google Haberlere Abone ol
Panzer ile Horoz yarı final için kapışıyor

Brezilya’nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları başlıyor. Gruplarında ilk sırayı alan takımların tamamı son 8’e kalma başarısı gösterdi.

Çeyrek finale sadece iki kıtadan takımlar kaldı. Avrupa’dan Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika. Güney Amerika’dan ise Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Kosta Rika. Kupanın hangi kıtaya gideceği merak konusu. Bugüne kadar Güney Amerika’da yapılan şampiyonalarda hiçbir Avrupa ülkesi mutlu sona ulaşamadı.

Turnuvanın Avrupa’dan gelen iki favorisi Almanya ve Fransa kozlarını yarın paylaşıyor. Rio De Janerio kentindeki tarihi Maracana Stadı’ndaki karşılaşma saat 19'da başlayacak.

İki favoriden biri şampiyonaya yarı finali göremeden veda edecek. İki ekip de grup aşaması ve ikinci turda üç galibiyet ve birer beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi. Panzerler gruptaki ilk maçında Portekiz’i 4-0 yenerken, Gana ile 2-2 berabere kaldı. Amerika Birleşik Devletleri’ni 1-0’la geçip grubu zirvede tamamladı. İlk turda eşleştiği Cezayir’i zor da olsa uzatmalarda 2-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Horozlar da mücadele ettiği E Grubu’nda Frank Ribery’nin yokluğuna rağmen iyi maçlar çıkardı.

Honduras karşısında aldığı 3-0 galibiyetle turnuvaya iyi başlayan Fransa, ikinci maçında İsviçre’yi 5-2 yendi. Ekvador’la 0-0 berabere kaldı ve grubunu ilk sırada tamamladı. İkinci turda eşleştiği Afrika temsilcisi Nijerya’yı fazla zorlanmadan 2-0 yenip adını son sekiz takım arasına yazdırdı.

GÖZLER MESUT ÖZİL’İN ÜZERİNDE OLACAK

Grup aşamasındaki üç maçta fazla kendini gösteremeyen Almanya’nın Türk yıldızı Mesut Özil, Cezayir karşısında attığı gol ve olumlu futboluyla biraz olsun kendine geldi. Fransa karşısında Joachim Löw, eleştirilere rağmen Mesut’tan vazgeçmesi beklenmiyor.

Orta sahada oyun kuruculuk görevi yine Türk yıldızda olacak. Löw sadece Mesut konusunda değil, orta sahada oynattığı kaptan Philipp Lahm’ın yeri ve tek forvet oyuncu Miroslav Klose’yi neden kulübede tuttuğu için de eleştiriliyor. Deneyimli teknik adam ise eleştirilere kulak asıp asmadığını yarın Fransa karşısında çıkaracağı ilk 11’de belli edecek.

KARİM BENZEMA ÇOK FORMDA

Kötü geçen dönemlerin ardından Laurant Blanc’ın yerine 2012 yılında Fransa Milli Takımı’nın başına geçen Deschamps 16 yıllık hasreti sonlandırmak istiyor. Fransa’nın 1998 Dünya Kupası ve 2000’de kazandığı Avrupa Şampiyonası kadrolarında yer alan Deschamps şimdi ise bu duyguyu antrenör olarak yaşamak istiyor.

Deneyimli çalıştırıcının en çok güvendiği isim ise Karim Benzema. Real Madridli yıldız attığı gollerle Fransa’nın çeyrek finale çıkmasında baş rolü oynadı. Almanya karşısında da takımın en önemli gol silahı olacak. CİHAN

Yorumlar