Palandöken'de kışın kayak, yazın futbol var

- Türkiye'nin önemli kış sporları merkezine sahip olan ve kış aylarında binlerce kayakçıyı ağırlayan Erzurum, yazın da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sezon hazırlıkları için futbol takımlarına ev sahipliği yapıyor - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sportif AŞ Genel Müdürü Dal: "Kışın kar yağışıyla birlikte şehir merkezine yakın olan Palandöken Dağı'nda kayakçıları ağırlıyoruz. Yazın da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, futbol takımlarına hizmet ediyor."

Google Haberlere Abone ol
Palandöken'de kışın kayak, yazın futbol var


ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Kış aylarında yerli ve yabancı binlerce kayakçıyı ağırlayan Erzurum'un 3 bin rakımdaki Palandöken Dağı, yazın da futbol takımlarına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezine sahip olan ve kış aylarında binlerce kayakçıya ev sahipliği yapan Erzurum, 2014'te inşa edilmeye başlanan ve resmi açılışı geçen yıl yapılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile yaz aylarında da yerli ve yabancı futbol takımlarını ağırlıyor.

Yaz aylarında ideal hava sıcaklıklarına sahip olması ve yüksek rakımın sporcular üzerindeki olumlu etkilerini dikkate alan çok sayıda kulüp, son 2 yıldır hazırlık çalışmaları için Erzurum'u tercih ediyor.

Bu yıl aralarında Süper Lig takımlarının da bulunduğu 35'in üzerinde futbol takımı ile komşu ülkelerden kulüpler, kamp için tercihini Erzurum'dan yana kullandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sportif AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'un iklimi, yüksek irtifası ve Palandöken Dağı ile diğer şehirlerden farklı olduğunu söyledi.

İklimin yanı sıra yüksek irtifayı fırsata dönüştürerek sporculara kentte yaz, kış spor yapma imkanı sunduklarını ifade eden Dal, şöyle konuştu:

"Kışın kar yağışıyla birlikte şehir merkezine yakın olan Palandöken Dağı'nda kayakçıları ağırlıyoruz. Yazın da şehirde bir boşluk olduğu için yüksek irtifayı şehrin lehine kullanmamız gerekiyordu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum'a ve Türk sporuna kazandırdığı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, futbol takımlarına hizmet ediyor. Bu yıl Süper Lig ve diğer liglerden 35 takım buraya gelerek kamp yaptı. Takımlar buraya gelmeye devam ediyor. Çevre ülkelerden futbol takımları da buraya gelerek kamp yapıyor."


- "Serin hava nedeniyle futbol takımları mutlu ayrılıyor"


Kamp merkezinin, çevresinde yeni sahaların yapıldığını ve gelecek sezona hazır hale getirileceğini aktaran Dal, futbol takımlarının serin hava nedeniyle kentten mutlu ayrıldığını anlattı.

Dal, "Erzurum, diğer şehirlerde kamp sezonlarında yaşanan sinek, sis, yağmur, fırtına ve sıcak gibi olumsuz durumların yaşanmadığı bir yer. Temmuz ve ağustos ayında yayla havasında futbol takımlarının rahat kamp yapacağı bir yer. Buraya gelen futbol takımları çok mutlu ayrılıyorlar." diye konuştu.


- "Futbol takımları kentin ekonomisine büyük katkı sunuyor"


Dal, Erzurum'da, futbol ve sporda marka olma yolunda önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Spor tesislerinin kente ekonomik anlamda büyük katkı sağladığını belirten Dal, "Otellerde yaz, kış doluluk yaşanıyor. Aynı anda birçok takımın burada kamp yaptığını düşündüğümüzde otellerimiz doluyor. Otelcilerimiz yaz ve kış boş kalmadan çalışmış oluyor. Buraya gelen futbolcular şehre inerek alışveriş yapıyor ve ilin ekonomisine katkı sağlıyor. Böylece yaz ve kış, turizm faaliyeti sağlanıyor. Antalya'da kışın devre arasında yüzlerce takım kamp yapıyor. Biz de burada yazın Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kamp merkezi olma yolunda ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar