Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonası Mersin'de başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 22 şehirden 100 zihinsel engelli sporcunun katıldığı Türkiye Jimnastik Şampiyonası Mersin'de açılış seranomisi ile başladı. Mersin Jimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonası Mersin'de başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 22 şehirden 100 zihinsel engelli sporcunun katıldığı Türkiye Jimnastik Şampiyonası Mersin'de açılış seranomisi ile başladı. Mersin Jimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Federasyon olarak haftada bin özel sporcuya 14 dalda spor yaptırabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. "Hayatın her alanında olacağız ve bu dünyada biz de varız" diyen Aydın, "Son 10 yılda engelliler altın çağını yaşamaktadır. Mersin, her zaman ilklerin şehri olmuştur. Bu güzel organizasyonda çocuklarımız hayatın her alanında olduğu gibi jimnastik sporunda da var olduklarını gösterecekler." şeklinde konuştu.

    Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise burada yürekleriyle, güzellikleriyle, gönülleriyle bu sporu aktaracak olan tüm sporcuları Mersin’de görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Güzeloğlu , sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğu ve gülümsemenin yüzlerinden eksik olmaması için Mersin Valiliği olarak çok özel bir sorumluluk üstleniyoruz. Sporcularımız ve aileleri valiliğimizin misafirleri olarak turnuvanın ardından deniz kıyısında bir tesiste dinlenecekler, yorgunluklarını atacaklar ve illerine dönecekler. Hepsini içtenlikle sevdiğimizi ve onlara karşı özel bir sorumluluk hissettiğimizi paylaşıyorum. Tüm anne, baba ve konukları sevgiyle selamlıyor, şampiyonamızı başarılı geçmesini temenni ediyorum."

    Konuşmaların ardından Güzeloğlu sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Şampiyona kapsamında sporcuların tramplen, tek bar, yer serisi ve denge olmak üzere 4 dalda yarışacakları bildirildi.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara ise şampiyonanın Mersin’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

     CİHAN

Yorumlar