Özel sporcular, Ölüdeniz'de kulaç attı

- Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'na 33 sporcu katıldı

Google Haberlere Abone ol
Özel sporcular, Ölüdeniz'de kulaç attı

MUĞLA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapıldı.

Ölüdeniz'de yapılan şampiyonaya 24 kulüpten 32 sporcunun yanı sıra Estonya’dan da bir sporcu katıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, özel çocukları hiçbir zaman yüreklerden uzak etmediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman özel sporcularla beraber olduğunu belirten Çiçek, "Bizler de sizlerle beraberiz. İnanıyorum ki anneniz, babanız kadar bizler de yanınızda olduğumuz zaman, yapamayacağınız şey yoktur. Hepinizi şimdiden kazanmış kabul ediyorum." dedi.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, federasyonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Federasyon bünyesinde 20 bin özel çocuğa spor yaptırdıklarını anlatan Aydın, "10 yıl önce kapalı kapılar ardına bırakılan çocuklar bugün Fethiye'de yüzme şampiyonasına katılıyorlar. Çocuklarımızın diğer insanlardan bir farkı var. Bizim çocuklarımız doğduğu gibi ölürler. Asla bu dünyanın kötü menfaatlerine bulaşmazlar. Ayşe, Fatma, Ali nasıl doğduysa beyaz bir kağıt gibi hayatta hiçbir kötülüğe karışmazlar." diye konuştu.

"Bizler, anneleri, idareciler, antrenörlerle bir gönüllü ordusuyuz" diyen Aydın, özel sporcuların dünyanın her tarafında spor yaptığını kaydetti.

Yarışma öncesinde, down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin, organizasyona sponsor olan Saran Holding'in yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile yüzdü. Ölüdeniz'de kurulan yarış pistinde otistik, down sendromlu ve zihinsel engelli 9'u bayan 32 sporcu, bin 200 ve 600 metrede mücadele etti.

Yarışmaların ardından, dereceye giren sporcular ile katılımcılara kupa ve madalyaları verildi.

Yorumlar