Özel sporcular: INAS Avrupa Yüzme Şampiyonası

- 50 metre sırtüstünde altın madalya kazanan Ahmet Mintaz, özel sporcularda Türkiye'ye, erkeklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi

Google Haberlere Abone ol
Özel sporcular: INAS Avrupa Yüzme Şampiyonası

ANKARA (AA) - Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda, 50 metre sırtüstünde altın madalya alan Ahmet Mintaz, özel sporcularda Türkiye'ye, erkeklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'ndan (TOSSFED) yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Loano kentinde devam eden şampiyonanın 2. gününde, erkekler 50 metre sırtüstünde yarışan Ahmet, 1. gelerek altın madalyanın sahibi oldu. Ahmet böylece özel sporcular tarihinde, kendi kategorisinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu unvanını elde etti.

Diğer bir milli sporcu Seçil Açıkgöz, kadınlar 50 metre kelebekte gümüş, 200 metre karışıkta ise bronz madalya kazandı. Şampiyonanın ilk gününde de 1 altın ve 1 bronz madalyası bulunan Seçil, toplamda 4 madalyanın sahibi olarak INAS Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda en çok madalya kazanan özel sporcu unvanını aldı.

Türk sporcular, 2. gün sonunda, 2 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 9 madalya toplamış oldu.

Şampiyona, yarın yapılacak yarışlarla devam edecek.

Yorumlar