Özel Şehzade Mehmet öğrencileri Antalya'dan madalyalarla döndü

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası’ndan madalyalarla döndü.

Google Haberlere Abone ol
Özel Şehzade Mehmet öğrencileri Antalya'dan madalyalarla döndü

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri, 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Güreş Turnuvası’ndan madalyalarla döndü. Türkiye Güreş Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan turnuva Antalya'da yapıldı. Süleyman Evcilmen Spor Salonu’ndaki müsabakalara, 12 ülkeden 450'den fazla sporcu katıldı. Türk sporcularla birlikte Rusya, Almanya, Fransa, Belarus, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Ermenistan, Bulgaristan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan güreşçiler, kürsüde yer alabilmek için mücadele etti. Çok çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupaları ve ilk üçe giren güreşçilere madalyaları Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Başkan Vekili Oktay Aktaş, Genel Sekreter Yusuf Açıkalın, AK Parti 22. Dönem Antalya Milletvekili Burhan Kılıç ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Turnuvada, Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nden dört güreşçi mücadele etti. Yıldızlar serbest stilde 100 kiloda Deniz Yasak üçüncü olarak bronz madalya kazandı, 76 kiloda Eyüp Sayan beşinci oldu. Greko-Romen stil 42 kiloda Kerem Kamal ikinci olarak gümüş madalya kazandı, 46 kiloda Selman Çubukçu ise dereceye giremedi. Okulun Beden Eğitimi öğretmeni Behçet Karaca, yaptığı açıklamada, “Zafer Turnuvası, yıldızlarda ülkemizde bu yaş grubunda yapılan en önemli uluslararası güreş turnuvası. Bu turnuvada madalya almak gerçekten çok önemli. Türkiye’nin bu yaş grubundaki en önemli uluslararası turnuvasına okulumuzdan dört sporcu göndermek, bizler için gurur vesilesi. Hedefleri olan okuluz, güreşin marka okuluyuz. Okulumuzun bilimde, sanatta ve sporda başarıları artarak devam etmektedir. Bizlerden her türlü maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Giray Kara’ya ve gösterdikleri anlayış ve özveriden dolayı bütün öğretmenlerimize, tek tek güreşçilerim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi. Öğrencilerin başarılarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Müdür Kar da, “Bu başarılarından dolayı sporcularımızı ve hocamızı yürekten kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Ata sporumuz güreşe altyapıda destek vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar