Özdilek: Galatasaray karşısında fırsatçılık düşünmedik

Spor Toto Süper Lig’de kendi saha ve seyircisi önünde Galatasaray ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği, maçın Pazar günü oynanmasına olumlu baktı.

Google Haberlere Abone ol
Özdilek: Galatasaray karşısında fırsatçılık düşünmedik

Spor Toto Süper Lig’de kendi saha ve seyircisi önünde Galatasaray ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği, maçın Pazar günü oynanmasına olumlu baktı. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Juventus karşısında aldığı galibiyeti tebrik eden teknik direktör Mehmet Özdilek, sarı - kırmızılı ekibin yoğun bir süreçten çıktığını ve kendilerinin de bu konuda yardımcı olmak istediklerini ifade etti.

Özdilek, “Maçla ilgili Galatasaray, pazar günü oynamayı istedi. Biz de buna olumlu karşıladık. Fırsatçılık düşünmedik. Çünkü Galatasaray yoğun bir periyottan çıktı. Amacımız herkesin ortak bir noktada buluşabileceğimiz bir saatte oynamak.” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in 15’inci haftasında Galatasaray ile oynayacak olan Gençlerbirliği, İlhan Cavcav Tesisleri'nde antrenmanlarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Bursaspor’la golsüz berabere kalan kırmızı - siyahlı takım, Galatasaray karşısında kazanmak istiyor.

Takımda, Bursaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşen Uğur ve Doğa ile sakatlığı devam eden Deniz dışında eksik oyuncusu bulunmuyor. Haftasonu oynanacak karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Mehmet Özdilek, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısını kutladığını ve sarı - kırmızılı takımın elde ettiği başarının ülke futbolu adına önemli bir yer teşkil ettiğini kaydetti.

Özdilek, “Onları yürekten tebrik ediyoruz. Başarı sadece aldığınız neticelerle olmamalı. Altyapısıyla, stadyumuyla, seyir kriterleriyle Avrupa kriterlerine uygun olmak Türk futbolu açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Sahada ve skorda başarılıyız ama maalesef buralarda gerideyiz.” dedi.

Galatasaray maçının pazar günü oynanmasına olumlu baktıklarını ifade eden Özdilek, “Maçla ilgili Galatasaray Pazar günü oynamayı istedi. Biz de buna olumlu karşıladık. Fırsatçılık düşünmedik. Çünkü Galatasaray yoğun bir periyottan çıktı. Amacımız herkesin ortak bir noktada buluşabileceğimiz bir saatte oynamak. Pazar günü 16 gibi görünüyor ama bize şu an için bir yanıt gelmedi. Federasyondan böyle bir yaklaşım da yok. Şuanda beklemedeyiz.” diye konuştu.

FEDERASYON MAÇ SAATLERİNİ ERKENE ALMALI

Türkiye’deki hava ve saha koşullarının futbol adına çok elverişli olmadığını dikkat çeken Özdilek, özellikle Kayseri, Ankara, Sivas gibi şehirlerde hava sıcaklıklarının çok altlarda olmasının maça gelen seyirciler açısından sıkıntı yaşatacağını kaydetti.

Futbol Federasyonu'na bir çağrıda bulunan tecrübeli teknik adam, “Federasyon bundan sonraki süreçte daha sağlıklı kararlar alırsa stadyumlara taraftar çekmede sorun yaşanmasının önüne geçilir. Önümüzdeki hafta Beşiktaş maçının akşam saat 8’de oynayacağız. Özellikle Ankara, Kayseri, Sivas gibi yerlerde hava saat koşullarını dikkate alınarak saatlerin geri çekilmesi hem futbol adına hem de maça gelecekler adına olumlu olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray maçındaki tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu ifade eden Özdilek, “Gençlerbirliği kazanmak için sahaya çıkacaktır. İlk yarıyı bitirmeye son 3 maçımız. Moral motivasyon olarak, zihinsel olarak iyi durumdayız. Çalışmalar devam ediyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar